Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective & Jorja Smith – “Reason in Disguise”

Het Londense vijftal Ezra Collective brengt hun enorme muzikaliteit als jazz-muzikanten samen met afrobeats en hiphop. Een geslaagd optreden op DOUR en een heleboel bekende fans maken van het vijftal een in de gaten te houden fenomeen. Bands als BADBADNOTGOOD hebben inmiddels een grote fanbase en in datzelfde vaarwater kan je het Britse quintet ook vinden. Voor hun nieuwste single wisten ze de Britse zangeres Jorja Smith te strikken, die inmiddels een AB binnen vijf minuten weet uit te verkopen.

“Reason in Disguise” bevat hun gekende jazz-sound met naast Jorja’s stem vooral de trompet als aandachtstrekker. Jorja’s zang is op het randje van off-key en dat maakt het lied zo uitdagend en spannend, want vals of slecht klinkt het nooit. De opbouw gebeurt vooral door de zang van Jorja en de melodieën volgen dan al snel. Deze keer vinden we weinig hiphop- of afrobeats-elementen in het nummer, maar de jazzy sound gaat perfect samen met de stem van Jorja Smith. Een zeer aangename single die perfecte achtergrondmuziek voor een diner kan zijn.

1289 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Gone"

De Britse nachtegaal Jorja Smith evolueerde de afgelopen jaren van belofte naar headliner in spe. Dankzij haar weergaloos debuut Lost & Found…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Addicted"

Ooit werkte ze als barista bij Starbucks, maar de tijden lijken inmiddels helemaal gekeerd voor de Britse r&b-zangeres. Na een virale hit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.