Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parcels – “Lightenup”

De mannen van Parcels zijn langzaam bezig met de wereld te veroveren. Het verhaal van de band is ondertussen gekend. Geboren en getogen in Australië, verhuist naar Berlijn en daar in contact gekomen met Daft Punk. Met die band als steun en producer veroverde Parcels langzaam maar zeker de hitlijsten. En op 12 oktober komt de debuutplaat er aan die ze gewoon Parcels hebben gedoopt. We hoorden er al “Tieduprightnow” en “Bemyself” uit, en het is duidelijk dat de band voor de rest van de plaat ook nog nooit van spaties hoorde, charmant. Nu krijgen we “Lightenup”, alweer een zonnig en fris nummer.

Net zoals de rest van de nummers die we al te horen kregen van Parcels, heeft ook deze “Lightenup” een erg funky en dansbaar sfeertje. Het is te danken aan de gitaarlijn die al van bij het begin de dansbenen warm maakt, maar ook aan de leuke, optimistische vocals die ook bij bands als Chic aanwezig zijn. Verder zorgt Parcels voor vernieuwing door een fluit in het geheel te gooien en ook hier en daar wat extra percussie. Die verrassende input, verzorgt ook telkens weer iets nieuws, waardoor de dansbenen bij “Lightenup” nooit helemaal stil staan. Funk is terug, en bij Parcels hebben ze door hoe ze het goed moeten brengen.

Deze zomer zagen we de band aan het werk op Dour, op 21 november staan ze in een uitverkochte Botanique.

 

3511 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Parcels @ Ancienne Belgique (AB): Flitsende muzikaliteit

De populariteit van Parcels lijkt alleen maar toe te nemen. Nadat de band een verschroeiende set speelde op Rock Werchter afgelopen zomer,…
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 1): Raak startschot

DOUREUUUUUUH! De oerkreet van een van de meest iconische festivals van de lage landen weergalmde eindelijk weer na bijna twee jaar knarsetanden….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour 2022 vervolledigt de affiche met Parcels, Ghostface Killah, The Haunted Youth, Squarepusher en meer!

Doureeeeeeuuuh! Smeer je keel al maar, want deze zomer gaat het Waalse festival in een nieuwe ronde. Neem dat ‘nieuw’ gerust letterlijk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.