Nieuwe singles

Acht must-sees op Crammerock 2018

Nieuwe singles

Acht must-sees op Crammerock 2018

Het Oost-Vlaamse Stekene maakt zich vanaf morgen weer op voor het tweedaagse festival Crammerock, dat naar goede gewoonte de zomervakantie afsluit. Na kanjers van festivals zoals Rock Werchter, Tomorrowland, Dour, Pukkelpop, … vat Crammerock de festivalzomer samen in hun line-up en bewijzen ze elk jaar weer opnieuw dat ze verrassende acts op hun podia kunnen krijgen. Naast enkele internationale namen, staan vooral Belgische acts centraal en krijgen ze genoeg ruimte om zich te ontplooien. Uit alle namen selecteerden wij alvast acht artiesten/bands die je niet aan je neus mag laten voorbijgaan. Van gevestigde waarden tot opkomend talent is alles vertegenwoordigd.

Anouk (Mainstage North ; Zaterdag 22:15-23:15)

Al jarenlang staat onze favoriete noorderbuur Anouk op Belgische & Nederlandse podia en weet ze telkens weer een gigantische massa mee te krijgen. Op haar huidige tour wordt ze vergezeld door een acht-koppige band die haar megahits zoals bijvoorbeeld “Nobody’s Wife” energiek weten te brengen. Op Suikerrock hoorden we een maand geleden al dat ook vocaal nog steeds alles snor zit en leek het publiek steeds enthousiaster te worden. Anouk is één van de grootste rock-chicks van Europa en blijft nog steeds de moeite waard. We kijken al uit naar haar uur-durende set met al haar grootste hits.

Gestapo Knallmuzik (Mainstage North; Vrijdag 15:00-15:40)

Unsere beste Freunde von Gestapo Knallmuzik ‘schaffen das’! Muziek moet niet altijd emotioneel zijn, maar mag soms ook eens gekker zijn dan de zatte tante op een familiefeest. Tot die categorie behoort het trio Gestapo Knallmuzik die met hun prettig gestoorde electropop meer en meer fans beginnen te krijgen. Hun show in de Charlatan toonde in ieder geval al dat het muzikaal misschien niet altijd perfect is, maar de pret staat altijd centraal. Pukkelpop werd in 2017 al veroverd en in 2018 is Crammerock aan de beurt. Als je open staat voor een komische opener, dan mag je Gestapo Knallmuzik echt niet missen.

Lost Frequencies Live (Mainstage North; Vrijdag 00:40-01:55)

Onze Brusselse vriend Felix De Laet aka Lost Frequencies is al lang geen onbekende meer in de Belgische muziekwereld. Ondertussen staat Felix meer in het buitenland achter de dj-booth dan in eigen land, maar ook deze zomer is hij op Belgische festivalpodia te zien. Geïnspireerd door zijn goede vriend Netsky besloot De Laet te werken aan een live set met muzikanten, waarmee hij op Crammerock gaat uitpakken. Dezelfde show vol hits bracht hij al op Tomorrowland en de reacties waren lyrisch. Are You With Me in de front bij Lost Frequencies?

Emma Bale (Mainstage South; Vrijdag 17:20-18:05)

Vorig jaar stond Emma Bale nog in een afgeladen volle Club, maar dit jaar mag ze op de Mainstage van Crammerock haar tropicalpop brengen. De ondertussen meerderjarige Emma Balemans is de laatste jaren volwassen geworden en heeft lang aan haar sound gesleuteld. De schattige folkpop liet ze ondertussen achterwege en maakt plaats voor haar frisse popmuziek, die met haar recentste single “Cut Loose” een bescheiden zomerhit naar voren bracht. In het begin van de zomer stond ze nog op Rock Werchter en toen werd al duidelijk: Ons Emma gaat nog een zeer grote worden! Met een debuutalbum in aantocht lijkt ze ook internationaal kans te maken op een mooie carrière. We zijn benieuwd of ze ons op Crammerock daarvan nog eens kan overtuigen.

Portland (Club; Vrijdag 17:45-18:30)

We zagen het al in het begin van het jaar gebeuren en het is nu eindelijk zover. Onze ‘Grote Beren Van Morgen‘ zijn doorgebroken en mogen op Crammerock dan ook absoluut niet ontbreken. Na hun winst bij De Nieuwe Lichting bleven ze aan populariteit toenemen en scoorden ze met “Pouring Rain” & hun Alt-J cover “Matilda” echte hits. Met een nieuwe single die bijna uitkomt en een steeds groter wordende spotlight lijkt Portland de volgende grote indiepop-band van België te worden. Hun show in de AB Club was razendsnel uitverkocht en hun festivaloptredens tot nu toe waren steeds geslaagd. Geen reden dus om er niet naartoe te gaan.

Arsenal (Mainstage North; Zaterdag 00:25-00:35)

Er zijn weinig groepen die over zo een vlekkeloze live-reputatie beschikken als Arsenal en dat is ondertussen wel geweten. Na een pauze van enkele jaren is het project van Hendrik Willemyns en John Roane weer helemaal terug met een subliem nieuw album In The Rush Of Shaking Shoulders welk op Crammerock natuurlijk voorgesteld moet worden. Elk optreden lijkt een groot feest te zijn en sleurt je mee in een zwoel onderonsje met de band, waarin “Melvin” wellicht nog steeds een hoogtepunt zal vormen.

Miles Kane (Mainstage North; Vrijdag 19:55-20:55)

Het is inmiddels meer dan vier jaar geleden dat Miles Kane nog eens solo aan het werk te zien was in ons Belgenland. Maar gelukkig komt daar dit weekend verandering in op Crammerock in Stekene waar we bovendien ook voor het eerst live kennis kunnen maken met zijn nieuwe (solide) plaat Coup de Grace. Populair is de beste vriend van Alex Turner nog steeds wat blijkt uit een al lang uitverkochte show in de Botanique in oktober. Vergezeld van zijn live band zal hij morgen ongetwijfeld een strake britpop show neerpoten en naast zijn nieuwe nummers ook zijn klassiekers “Rearrange” en “Come Closer” brengen. Fans van de gitaarmuziek weten dus waar ze heen moeten.

dEUS (Mainstage South; Vrijdag 23:20-00:35)

© CPU – Olivier Bourgi

Een band naar wie we al ontzettend hard uitkijken is natuurlijk dEUS. Nadat Mauro Pawlowski het na 13 jaar voor bekeken hield werd deze zomer zijn plaats ingenomen door Bruno De Groote. Zijn vuurdoop met dEUS maakte hij in juli nog op TW Classic, maar veel shows speelden ze verder nog niet. Momenteel is de groep rond Tom Barman nog in de studio aan het werken aan de opvolger van Following Sea uit 2012 en daar zijn we nu al heel benieuwd naar. In Stekene zullen ze nog geen nieuw materiaal laten horen, maar wel een best of show spelen. Vollop genieten dus!

Crammerock mag dankzij zijn mooie line-up alweer een uitverkocht bordje omhoog hangen. Naast onze acht must-sees kan je dit weekend ook o.a. Air Traffic, De La Soul, Hooverphonic, Sigma, The Van Jets, Intergalactic Lovers, Coely, Equal Idiots, Seasick Steve, Millionaire, … aan het werk zien. Stuk voor stuk toppers die voor wervelende shows zullen zorgen. Tot op de weide!

1763 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lokerse Feesten pakt uit met Cypress Hill, Skunk Anansie, MEROL, Hot Chip en meer!

Lokerse Feesten heeft er een drukke week op zitten. Sinds dinsdag loste de organisatie namelijk dagelijks een paar namen die de poster…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland (Dag 6): Euforie van het geluk

Terwijl de sneeuw op de pistes langzaam in miezerige pap verandert, blijft Tomorrowland Winter aan een razend tempo doorgaan. De voorlaatste dag…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Portland - Departures (★★½): Geen muzikaal vertrekpunt, wel een afscheid

De magische muzikale band tussen Jente Pironet en Sarah Pepels was duidelijk van bij de start, toen ze als Portland vijf jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.