Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell feat. Alice Merton – “Half As Good As You”

Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat Tom Odell met zijn nummer “Another Love” een wereldhit scoorde en heel wat harten aan het smelten bracht. De Brit bracht in de tussentijd zijn eerste twee platen uit die het in zijn thuisland in de top drie van de hitlijsten schopten en ook wereldwijd duchtig over de toonbank ging. Nu, twee en een half jaar na de release van zijn laatste plaat Wrong Crowd, verschijnt op 29 oktober zijn derde plaat Jubilee Road. De twee eerder uitgebrachte nummers “If You Wanna Love Somebody” en “Jubilee Road” konden ons nog niet helemaal bekoren en ook voor de samenwerking met Alice Merton “Half As Good As You” hadden we hogere verwachtingen.

Een nummer van Tom Odell zonder piano, dat is een bijna utopische gedachten. Het verbaast dan ook niet dat op “Half As Good As You” ook weer flink op de witte en zwarte toetsen werd geduwd. Wel moeten we toegeven dat de gouden strot van Tom Odell en de stem van nieuwkomer Alice Merton perfect bij elkaar passen en het nummer zo stukken beter maakt. ‘You hate or you love it’, maar objectief is dit nummer wel behoorlijk goed opgebouwd en kunnen we ook op muzikaal vlak niets negatief zeggen. “Half As Good As You” is met andere woorden al pakken beter dan het vorige nummer “Jubilee Road”, maar de nummers missen wat ons betreft toch wat pit die de nummers op Wrong Crowd bijvoorbeeld wel hadden.

Tom Odell speelt op maandag 29 oktober in het kader van de Jubilee Road-tour in La Madeleine in Brussel.

Facebook

24 augustus 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief