Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Boygenius (Julien Baker, Phoebe Bridgers & Lucy Dacus) – “Bite The Hand”, “Me & My Dog” en “Stay Down”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Boygenius (Julien Baker, Phoebe Bridgers & Lucy Dacus) – “Bite The Hand”, “Me & My Dog” en “Stay Down”

Drie van de meest geliefde indie singer-songwriters die de krachten bundelen? Het is voor velen een droom die werkelijkheid wordt. Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus slaan de handen in elkaar voor Boygenius. Er waren al heel wat geruchten over het project, maar vandaag krijgen we eindelijk bevestiging. Met een eerste single en een ep komt er heel wat moois aan. Die ep bevat zes nummers en verschijnt op 9 november, maar nu krijgen we met “Bite The Hand”, “Me & My Dog” en “Stay Down” al meteen zomaar eventjes drie singles! De dames gaan ook samen op tour door de Verenigde Staten, maar of ze ook naar België komen, is nog niet geweten.

DRIE singles dus! Voor elk band lid eentje, zou je denken, en zo voelt het ook aan. Op “Bite The Hand” is het vooral Lucy Dacus die de hoofdrol speelt en de meeste zanglijnen voor haar rekening neemt. Het nummer ontpopt zich als een rechttoe rechtaan rocker. Op een gitaarsolo moeten we niet lang wachten en ook de ritmesectie is prominent aanwezig. Phoebe Bridgers en Julien Baker zorgen vervolgens voor geslaagde harmonieën wanneer het tijd is voor het refrein (dat bestaat uit een enkele zin: “I can’t love you, how you want me to”). Voor het beste deel van het nummer moeten we wachten tot op het einde, wanneer de drie singer-songwriters door elkaar gaan zingen. Dit stuk doet vermoeden dat hun samenwerking beter kan worden dan de som der delen en deze single smaakt dus alvast naar meer.

“Me & My Dog” konden vroege vogels al horen tijdens de soundcheck van Phoebe Bridgers op Pukkelpop en het is ook een folkrock song die uit haar pen lijkt te komen. Haar zachte dromerige stem vertelt het verhaal van opgroeien en omgaan met moeilijke momenten. Ook hier bouwt het nummer mooi op zoals de beste nummers van Strangers in the Alps ook doen. De derde en laatste single “Stay Down” is dan weer een typisch Julien Baker nummer. Logisch dat zij dan ook de kar trekt. Ook hier lijkt de basis een solonummer te zijn, die dan wordt ingekleurd met de stemmen, gitaren en arrangementen van zowel Lucy, Phoebe en Julien. Drie prachtige singles, drie keer een schot in de roos.

Op een optreden van Boygenius op Belgische bodem is het dus nog even wachten, maar Julien Baker zakt binnenkort wel solo af naar de Botanique, dit op 3 september. Info & Tickets

 

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.