Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Lemon Twigs – “The Fire”

Een week voor het uitkomen van hun langverwachte tweede plaat – een rockmusical à la Tommy van The Who – komen de broers D’Addario met een derde single naar buiten. “Eigenlijk moet je de plaat zien als een film voor je oren met “The Fire” als een scène daarin.”, liet Michael D’Addario zich daarover ontvallen. Wij gaven onze oren de kost.

Terwijl de eerder uitgebrachte nummers nog aan de korte kant waren, krijgt “The Fire” wat monumentalere afmetingen. En er gebeurt ook vrij veel: het hoofdpersonage heeft turnles, wordt vervolgens rond geduwd op de speelplaats en afgewezen door een meisje en zet tot slot de school in brand. En u dacht dat u een lastige dag achter de rug had.

De veelzijdigheid van de gebeurtenissen vertaalt zich ook naar de muziek: van rustig naar strijdlustig – “Well we’ll see who’s the big joke when that school goes up in smoke!” – en weer terug. Verder vallen ook op: gitaarsolo’s, een opgewekte piano, stevige percussie en zelfs een banjo.

We weten niet of iedereen deze theatrale stijl zal kunnen smaken, maar wie net als ons benieuwd is naar de andere “scènes” omcirkelt best alvast 24 augustus.

Instagram / Twitter / Facebook

16 augustus 2018

About Author

Matilde Meertens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief