Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single IDLES – “Great”

Binnen twee weken is het zo ver, dan verschijnt Joy As An Act Of Resistance, het tweede album van IDLES. Het is een plaat waar veel muziekliefhebbers naar uitkijken, ook wij, en we kregen al heel wat voorsmaakjes ervan. “Colossus”“Samaritans” en “Danny Nedelko” beloofden veel goeds, en het lijkt er op dat het nog beter kan. “Great” doet wat de titel zegt, en klinkt geweldig. Op 31 augustus dus het volledige album, later dit jaar, op donderdag 1 november, speelt de band een headline show in Botanique, de dag daarna kan je ze in De Zwerver in Leffinge zien.

Met een dreigende baslijn laat IDLES ons meteen bij de les zijn. Als Joe Talbot daarna zijn kenmerkende stem weer in het geheel gooit, weet je dat we hier te maken zullen hebben met een opbouw. Na bijna één minuut komt er een furieus stuk in het geheel en ontstaat een redelijk aanstekelijk refrein. ‘G, R, E, A, T’, de manier waarop Talbot dit spelt, blijft meteen in je hoofd hangen. Dreigend in de strofes en furieus in het refrein, het lijkt de blauwdruk te worden voor het album. Nog even geduld dus, maar het zal de moeite zijn, zoveel is duidelijk.

14 augustus 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter