Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Troye Sivan – “Animal”

Op 31 augustus verschijnt Bloom, het tweede album van queer-held Troye Sivan. “Animal” is de vijfde single van dat album en ook het laatste voorproefje. Maar moeten we het nog een voorproefje noemen, als we inmiddels het halve album al kennen? Geen dansbare beats zoals we ze hoorden in “My My My”, maar wel een rustigere, melancholische kant van het popfenomeen. Na de succesvolle samenwerking met “God is a woman”-zangeres Ariana Grande waren de verwachtingen alleszins hooggespannen.

“Animal” begint traag met maar liefst tien seconden stilte, waarna het nummer rustig opgebouwd wordt. Gedurende het hele nummer krijgt de luisteraar de tijd om alles in zich op te nemen. Sfeerscheppende instrumentale delen worden afgewisseld door de emotionele zang van Sivan. Het blijkt een nummer waarin de zanger vooral zijn vocale kwaliteiten in de verf wilt zetten en dat kunnen wij zeker appreciëren. Toch weet Troye Sivan het geheel interessant te houden door een verrassende bridge waarna hij weer vervalt in het emotionele ‘I want you all to myself’. Uiteindelijk krijgen we een finale die steeds groter wordt en waarin liefde en verlangen triomferen.

Facebook / Instagram / website

10 augustus 2018

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter