Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Big Red Machine – “I Won’t Run From It” & “Deep Green”

Wat begon in 2008 als een instrumentaal schetsje van Aaron Dessner (The National) is ondertussen uitgegroeid tot én van de meest veelbelovende indiesamenwerkingen van deze zomer, of zeg maar dit jaar. Fans van The National en Bon Iver kunnen zich al in de handen wrijven, want na hun eerste vier singles brengen Justin Vernon en Aaron Dessner nog eens twee singles uit van hun te verschijnen debuutplaat. Daarmee hebben we maar liefst zes van de tien nummers al gehoord en staat nu al vast dat Big Red Machine ongetwijfeld het mooiste is dat je deze zomer gaat horen.

“Deep Green” is het openingsnummer van de plaat en lijkt nog het sterkst op die andere single “Forest Green”. Knisperende drums en zachte electronica kabbelen mooi tussen de kenmerkende stem van Vernon. “I Won’t Run From It” zullen we dan weer helemaal achteraan het album vinden. Met zijn upbeurende folkgitaren, koortjes en blazers klinkt het ook veel grootser en meeslepend. Alsof je na een lange tocht eindelijk kan uitblazen en genieten van het uitzicht. Om het volledige plaatje te zien en te beluisteren, is het nog wachten tot 31 augustus, dan verschijnt het debuutalbum van Big Red Machine.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jasmine Jethwa - "Have I Ever Been"

Jasmine Jethwa keerde twee jaar na haar debuut-ep Hurricane terug met nieuwe muziek en heeft duidelijk niet stilgezeten. De Zuid-Londense noemt onder meer…
LiveRecensies

Bon Iver @ Sportpaleis: Geduld is de schoonste deugd

Wat een geluk dat Justin Vernon niet bekend is met het oervlaamse spreekwoord ‘Van uitstel komt afstel’. Initieel zouden Vernon en zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Complete Mountain Almanac - "May"

Ongeveer vijftien jaar geleden kwamen de Noorse singer-songwriter Rebekka Karijord en de Amerikaanse poëet en danseres Jessica Dessner elkaar tegen en een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.