Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe ‘single’ Dave Grohl – “Play”

Dat Dave Grohl een man is met vele talenten, hoeven we je niet meer te vertellen. Vorige week kondigde hij zijn nieuwe en vrij ambitieuze project “Play” aan: een microdocumentaire over het plezier van muziek maken gevolgd door een 23 minuten durend nummer waar Grohl alle instrumenten zelf opnam. Bij iedere hapering zou Grohl naar eigen zeggen de band hebben teruggespoeld en vanaf nul zijn begonnen.

Het geheel staat er uiteindelijk wel, maar veel interessants valt er niet uit op te maken. De verschillende passages zouden allemaal een eigen Foo Fightersnummer kunnen zijn. Voor een volledig instrumentaal nummer zitten er overigens heel wat gaten die beter van wat opvulling waren voorzien. De riffs voelen dan ook nog eens veel te vertrouwd aan en duren net te lang. Al bij al voelt “Play” zoals een ingekort Foo Fighters album zonder de solo’s en zonder vocals. Kortom een lange jam.

Grohls opzet mag dan wel ambitieus geweest zijn, de muziek is het jammer genoeg niet echt. Voor interessantere +20 minuten durende nummers kijkt u beter richting  “Cassandra Gemini” van The Mars Volta, “I” van Meshuggah of, voor de durvers, “Dopesmoker” van Sleep.

Voor zij die er echter geen genoeg van krijgen of het zien zitten om zelf het nummer te leren spelen kunnen op play.roswellfilms.com de verschillende instrumenten afzonderlijk beluisteren en bekijken. Het is zelfs mogelijk om de partituren van ieder instrument gratis te downloaden!

 

Related posts
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Dream Widow - "March of the Insane"

Dream Widow is een band die 25 jaar geleden een plaat opnam, waarna een demon de volledige band uitmoordde. Althans, dat is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters - "Fraggle Rock Rock"

Dat een grote band muziek maakt voor een tv-serie is anno 2022 helemaal niet meer zo gek. Dat een wereldband als Foo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.