Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe ‘single’ Dave Grohl – “Play”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe ‘single’ Dave Grohl – “Play”

Dat Dave Grohl een man is met vele talenten, hoeven we je niet meer te vertellen. Vorige week kondigde hij zijn nieuwe en vrij ambitieuze project “Play” aan: een microdocumentaire over het plezier van muziek maken gevolgd door een 23 minuten durend nummer waar Grohl alle instrumenten zelf opnam. Bij iedere hapering zou Grohl naar eigen zeggen de band hebben teruggespoeld en vanaf nul zijn begonnen.

Het geheel staat er uiteindelijk wel, maar veel interessants valt er niet uit op te maken. De verschillende passages zouden allemaal een eigen Foo Fightersnummer kunnen zijn. Voor een volledig instrumentaal nummer zitten er overigens heel wat gaten die beter van wat opvulling waren voorzien. De riffs voelen dan ook nog eens veel te vertrouwd aan en duren net te lang. Al bij al voelt “Play” zoals een ingekort Foo Fighters album zonder de solo’s en zonder vocals. Kortom een lange jam.

Grohls opzet mag dan wel ambitieus geweest zijn, de muziek is het jammer genoeg niet echt. Voor interessantere +20 minuten durende nummers kijkt u beter richting¬† “Cassandra Gemini” van The Mars Volta, “I” van Meshuggah of, voor de durvers, “Dopesmoker” van Sleep.

Voor zij die er echter geen genoeg van krijgen of het zien zitten om zelf het nummer te leren spelen kunnen op play.roswellfilms.com de verschillende instrumenten afzonderlijk beluisteren en bekijken. Het is zelfs mogelijk om de partituren van ieder instrument gratis te downloaden!

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Foo Fighters @ Rock Werchter 2024: Grohls gelijk

De naam waar iedereen deze editie van Rock Werchter het meest naar uitkeek, was ongetwijfeld deze van Foo Fighters. De band werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single St. Vincent - "Flea" (feat. Dave Grohl)

Ooit speelde ze gitaar bij Sufjan Stevens, maar we kennen St. Vincent vooral als heerlijk eigenzinnige artieste. Haar muziek ging de afgelopen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.