Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vök – “Autopilot”

Vök is een IJslandse electro-pop band die in 2013 werd opgericht. Voor jou is de band misschien nog niet heel bekend, maar in de muziekwereld kregen ze al heel wat erkenning. Zo werd hun debuut-ep Tension wel gesmaakt door bands als Air, Portishead en Massive Attack. Helemaal niet slecht voor een band die nog maar net begon, toch? Hun debuutplaat liet iets langer op zich wachten en dat kwam voornamelijk omdat de band van twee naar drie leden ging. Maar in 2017 kwam hun debuutplaat Figure er dan toch. Het resultaat was een cd die gedreven werd door de zweverige synths en elektronische beats.

“Autopilot” lijkt in diezelfde richting verder te gaan, maar is bij momenten een pak meer dansbaar dan hun vorig werk. De intro en de strofes zijn exact zoals ze op de vorige plaat waren: een mysterieuze intro met veel synths, dreamy vocals en een eenvoudige beat. Toch lijkt het wel dat de band een evolutie heeft doorgemaakt, het refrein is namelijk erg catchy en werkt stevig in op de dansbenen. Waar ze vroeger wel eens durfden verdwijnen in hun synths, lijken ze nu een perfect evenwicht te hebben gevonden. Een zomerse banger die live wel eens tot een feestje zou kunnen leiden!

Facebook

 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Paige Bea - "Autopilot"

Paige Bea trok de wereld al rond als journaliste en vertoefde in wereldsteden als Moskou, Kiev, Hong Kong en Reykjavik. Haar liefde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Allison Ponthier - "Autopilot"

Over twee maanden viert de debuutep van Allison Ponthier al haar eerste verjaardag. De Amerikaanse singer-songwriter heeft ondertussen haar eerste shows aangekondigd…
AlbumsRecensies

Vök - In The Dark (★★★½): 't zit hem in de details

Vök is een IJslands duo dat electropop maakt sinds 2013. Nadat hun debuut twee jaar geleden uitkwam, is het nu tijd voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.