Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moses Sumney – “Rank & File”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moses Sumney – “Rank & File”

Vorig jaar bracht Moses Sumney het uitstekende debuut Aromanticism uit en dat zal een opvolging krijgen in de vorm van een EP. Alsof dat nog niet genoeg is, loste Moses Sumney zijn nieuwste single “Rank & File” via het platenlabel Jagjaguwar.

“Rank & File” zal het laatste nummer zijn op Moses Sumneys nieuwe EP Black in Deep Red, 2014. Black in Deep Red, 2014 ontleent zijn naam aan het schilderij van Mark Rothko. De vibrerende kleuren van de Rothko’s schilderijen passen perfect bij de onrust die de EP (en het nummer) uitstraalt. De eenvoudige songs van Aromanticism lieten geen enkel lichaamsdeel onberoerd. In tegenstelling tot zijn experimentele catalogus dat grijpt naar krop en keel, is “Rank & File” van een totaal ander kaliber. Het nummer focust minder op de facetten van zijn engelenstem. De nieuwe single is protestmuziek en heeft een opwindende en open politieke boodschap. ‘This police state is much too cold’, zingt Sumney trillend. De song kreeg vorm door zijn bezoek aan de demonstratie in zijn geboortestad Los Angeles. Amerikanen kwamen op straat om de blanke politieagent vrij te pleiten van het schot op de zwarte tiener Michael Brown.

Zoals de titel suggereert, heeft “Rank & File” een militaire uitstraling. Het marcherende ritme bestaat voornamelijk uit vingergeklik en zorgt voor een blijvende spanning. De afwisselende achtergrondstemmen op de kronkelende verzen van Sumney geven het nummer een spirituele diepte. Het is intens, verfrissend en het beluisteren waard, mag dat duidelijk wezen. Het debuutalbum van dit indietalent maakte alle beloften waar. Dit voorsmaakje doet ons beren hunkeren naar de komende EP.

Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Moses Sumney - græ (★★★½): Sterk in breekbaarheid

De Amerikaanse Moses Sumney durft al eens zijn bijbelse naamgenoot te benaderen door de beeldende kracht die uitgaat van zijn songs en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moses Sumney - "Cut Me"

Moses Sumney is een deler van het soort ‘niets voor mij en een dubbelalbum voor een ander’. De Amerikaanse singer-songwriter kondigde in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.