Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single GØGGS – “Pre Strike Sweep”

Het lijkt er op dat Ty Segall een onuitputtelijke bron van nieuwe muziek is. De man bracht begin dit jaar onder zijn eigen naam Freedom’s Goblin uit, deed het enkele weken geleden nog met White Fence en eind september mogen we een nieuwe plaat van GØGGS verwachten. GØGGS is het project dat de man heeft met Ex-Cult frontman Chris Shaw samen met ook Chad Ubovich van zowel Fuzz als Meatbodies. In 2016 verscheen de debuutplaat en het lijkt er op dat het project nog niet ten dode is opgeschreven. Op 28 september verschijnt Pre Strike Sweep en daaruit mogen we nu de titeltrack horen. Het is meteen ook het langste nummer dat de band al maakte.

“Pre Strike Sweep” gaat meteen furieus en strak van start. Een geniale gitaarlijn die al heel snel alles op zijn weg wegveegt, brengt ons meteen bij de zaak. Hier worden franjes weggelaten en gaat punk tot in zijn puurste vorm naar voor. Het neigt soms wat naar hardcore. In het midden krijgen we een psychedelisch hoogtepunt waarin Segall zijn gitaar laat zegevieren en we zo een gratis trip er bovenop krijgen. Zo slaat het nummer om en ontstaat een heel donker, angstaanjagend geheel. Een heel straffe single die alweer bewijst dat Ty Segall van alle markten thuis is. Wat een man, wat een muzikant. Het lijkt erop dat de man nooit iets fout kan doen en dat kunnen wij alleen maar beamen.

2 augustus 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief