LiveRecensies

Festivalverslag: Suikerrock dag 2

LiveRecensies

Festivalverslag: Suikerrock dag 2

Een festival op de oude markt in het midden van Tienen, volkser kan een festival niet worden. De line-up van de verschillen de dagen biedt dan ook voor ieder wat wils. Op dag 1 werd vooral het jonger geweld verwend. Lil’ Kleine, Kraantje Pappie, Lost Frequencies en Steve Aoki toverden de Main stage op de grote markt om tot een groot feestje.

Dag 2 maakt plaats voor enkele artiesten met evenveel ervaring als de leeftijd van Lil’ Kleine. Goo Goo Dolls gaven na twintig jaar nog eens een optreden in België. SONS, Milo Meskens en White Lies brachten de gitaren naar Tienen. Tot sloten waren er nog twee krachtdames waarbij het exclusieve optreden van Alanis Morissette en de passage van Anouk voor het hoogtepunt van de avond zorgden.

We zagen SONS al passeren op Rock Herk vorige week. Vandaag een nieuwe beproeving en een ander publiek voor de nieuwe lichting van Studio Brussel. Het zonnetje zorgde samen met de heren van SONS voor een aangenaam begin van de dag. De grote markt was nog niet goed gevuld, maar de eerste festivalbezoekers werden getrakteerd op een stevige set. De cover “Lonely Boy” werd, net zoals op Rock Herk, gretig meegezongen.

De jongste snaak op de zaterdag line-up is Milo Meskens. Met zijn gitaar en indrukwekkende stem laat hij zien dat hij geen one-hit wonder is, en klaar is om de festivals en de harten van zijn grotendeels vrouwelijke fans te veroveren. Milo Meskens heeft een onschuldige vibe rond zich hangen wanneer hij het podium in Tienen betreedt. Hij spreekt het publiek een beetje onzeker toe. Met “Here With Me” en “Stone Cold Liar” vuurt hij al twee hitjes op het publiek af. Het energielevel bij het publiek stijgt naarmate het optreden vordert en zelfs met enkele onbekende nummers weet hij te scoren. Afsluiten doet hij ironisch genoeg met zijn bekendste nummer “New Beginning”.

Zo oud als Milo Meskens (23) is, zolang moet het ongeveer geleden zijn dat Goo Goo Dolls nog eens in België optraden. Een zeer exclusief optreden dus in Vlaams Brabant. Zanger Johnny Rzeznik gaf ons mee dat ze vroeger betaald werden in sigaretten en lekker Belgisch bier. Dat de tijden nu veranderd zijn, blijkt uit de subtiele glimlach achteraf. Met enkele nummers uit hun recentste album Boxes (2016) kregen ze de meezingende fans achter zich. De energieke gitarist Robby Takac is 53 jaar en walste blootvoets over het podium. De tijden van rock’n’roll zijn dan wel voorbij, de vijftigers verwennen Tienen met enkele klassiekers en vooral met het alom bekende akoestische ‘”Iris”.

Harry Mcveigh straalt kalmte en vertrouwen uit op de Main stage. Jammer genoeg speelden White Lies een onzichtbare set tussen al het exclusief geweld op Suikerrock. De kalme, maar krachtige stem van Harry kon ons wel bekoren, maar tijdens de korte set waren er niet echt nummers die er uitsprongen. De muziek van White Lies is net iets te loom en traag om te blijven overtuigen, en ook nu weer komt het niet tot zijn recht. Met “Big TV” en “Bigger Than US” eindigde de set wel met enkele meezingers. Het laatste album van de Londense groep dateert al van 2015. Tijd voor een nieuwe muziek Harry en co!

Tijd voor wat Girlpower moet de organisatie van suikerrock gedacht hebben. Anouk en Alanis Morissette zorgden voor een uitverkochte zaterdag in Tienen. Anouk haar acht-koppige band beet de spits af. Niet veel later verscheen een zelfzekere Anouk op het podium. Na haar eerste drie nummers sprak ze het publiek aan met een heerlijk zachte en vriendelijke stem. Die stem staat in schril contrast met de vocale uithalen die ze het publiek voorschotelt. Hoewel het optreden heel energiek was, bewoog Anouk voor geen meter. Enkele pasjes naar links, enkele pasjes naar rechts en een paar danspasjes met de band. Hoewel muziek de belangrijkste factor is tijdens een optreden, miste we toch wat meer animo. Het publiek liet het echter niet aan hun hart komen en zong luid mee met de hits “Nobody’s Wife” en het akoestische “Lost”.

Het had niet veel gescheeld of Alanis Morissette kon niet optreden op Suikerrock. De 44-jarige zangeres zakte voor het optreden door haar knie en lag enkele uren voor haar optreden nog in het ziekenhuis. De zangeres van “Ironic” liet hier op het podium in ieder geval niets van merken en liep verschillende keren naar de zijkanten van het podium. Een carrière van bijna dertig jaar en zeven grammy awards later besloot de zangeres te gaan voor een nieuwe look. Ze verscheen op het podium met een kortgewiekte coupe. Het moet gezegd, tijdens het optreden van Anouk stond er beduidend meer volk voor de Main Stage dan voor het optreden van Alanis. Met een glinsterende gitaar en leren broek probeerde zangeres het publiek te blijven boeien. Net zoals Anouk beschikt Alanis over een ijzersterke stem en had ze duidelijk plezier op het podium. Toch kon de Nederlandse Anouk het publiek meer naar haar hand zetten.

Op zondag pakt suikerrock uit met een familiedag. De Ketnetband zorgt voor de nodige animatie bij de kids, terwijl Soufiane Eddyani en Gers Pardoel de tieners hun hits doen meezingen. Stan Van Samang daarentegen zal de harten van het vrouwelijke publiek sneller doen slaan. De avond zal eindigen met iconische optredens van OMD en Kool & The Gang.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Bastille, Arsenal en Jack Vamp & The Castle of Creep naar Suikerrock!

Het Belgisch festivallandschap krijgt de afgelopen weken meer dan vorm, want sinds kort is ook Suikerrock uit de startblokken geschoten. Sinds het…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2022 (Festivaldag 2): Uitstel betekent geen afstel

Nog voor het welbekende virus onze levens op z’n kop kwam zetten, pakten er al donkere wolken samen boven het Tiense stadsfestival…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview White Lies: 'Als de vlucht naar Mars de enige optie wordt, dan zijn we echt gedoemd'

In 2009 maakten we voor de eerste keer kennis met de jonge snaken van White Lies dankzij het album To Lose My…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.