Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jungle – “Heavy, California” & “Cherry”

Het kan niet anders dan toeval zijn dat het subtropische collectief uit Londen net op de warmste zomerdag niet alleen twee nieuwe nummers lost, maar ook nog eens hun nieuwe album For Ever aankondigt. Sinds hun doorbraak met “Busy Earnin'” en de heerlijk swingende debuutplaat in 2014, werkt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd-Watson naarstig verder aan een opvolger. Net als bij hun vorige singles “House in LA” en “Happy Man” lost Jungle ook deze keer er opnieuw twee in eens.

“Cherry” en “Heavy, California” klinken door en door als Jungle maar dan ook weer niet echt vernieuwend. De synths, gitaartjes en exotische percussie blenden zoals steeds perfect met de kenmerkende stemmen van McFarland en Lloyd-Watson. Wanneer je de nummers na elkaar beluistert, klinken ze toch als de twee kanten van dezelfde munt. “Heavy, California” glimt in het zonlicht en brengt ons met zijn uptempo ritmes richting, welja, Californië. “Cherry” doet het dan wat rustiger aan. Een trager tempo en een iets sensuelere beat zijn de perfecte soundtrack voor als de zon ondergaat en het eindelijk wat koeler wordt. ‘You never gonna change me, I was already changing,’ zingen de mannen van Jungle nog. Toch lijkt hun nieuwe plaat For Ever voorlopig niet zo heel veel verandering in hun sound te brengen.

Op 14 september verschijnt For Ever via XL Recordings.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Loving in Stereo (★★★½): Zelfde principes, nieuw sausje

Eindelijk is het zover. Na drie jaar wachten komt ieders favoriete neo-soul/funkband terug aan de oppervlakte met een nieuwe langspeler. Jungles ijzersterke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "All of the Time"

Aanstaande vrijdag zal menig indiesoulfunkhartje ongetwijfeld wat sneller slaan, want dan brengen de Britten van Jungle hun derde langspeler op de markt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Truth"

Over een goede twee weken is het zover, dan ligt Loving in Stereo in de winkelrekken. Eerder maakten de mannen van Jungle ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.