Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alkaline Trio – “Blackbird”

Het einde van de schoolvakantie moet in stijl afgesloten worden, dacht Alkaline Trio toen ze een nieuw album schreven. De nieuwe worp van de punkrockband uit het Amerikaanse Illinois kreeg als noemer Is This Thing Cursed? en verschijnt op éénendertig augustus in de winkelrekken. Om hun nieuw album in de kijker te zetten pasten Matt Skiba – intussen ook gekend van die andere vaste punkrockwaarde; iets met 182 – de Colruyt strategie toe; een proevertje aanbieden. “Blackbird” moet de aandacht trekken van fans en de punkrocklievende meute richting hun Spotify of Youtube pagina lokken. Of dat met dit nummer zal lukken, blijft voor ons een vraagteken.

Toen we alkaline opzochten op het wereldwijde web vonden we – dank u Wikipedia – dat dit bestanddeel voornamelijk bestaat uit een lage concentratie waterstoficonen. Smijt daar een PH waarde van meer dan zeven tegenaan, ram het in een batterij en dan werkt die blijkbaar langer. In mensentaal; alkaline produceert energie. Ironisch genoeg is het net dat aspect dat we missen in dit nummer. De gitaarlijnen zijn weinig variërend of overweldigend, de zanglijnen zijn vlak en het klinkt net alsof de band weinig tot geen moeite nam om ervoor te zorgen dat onze aandacht bij het nummer bleef. Wij laten deze “Blackbird” alvast in zijn kooi en laten die voor wat het is.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Muzzle"

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het…
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.