Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alkaline Trio – “Blackbird”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alkaline Trio – “Blackbird”

Het einde van de schoolvakantie moet in stijl afgesloten worden, dacht Alkaline Trio toen ze een nieuw album schreven. De nieuwe worp van de punkrockband uit het Amerikaanse Illinois kreeg als noemer Is This Thing Cursed? en verschijnt op éénendertig augustus in de winkelrekken. Om hun nieuw album in de kijker te zetten pasten Matt Skiba – intussen ook gekend van die andere vaste punkrockwaarde; iets met 182 – de Colruyt strategie toe; een proevertje aanbieden. “Blackbird” moet de aandacht trekken van fans en de punkrocklievende meute richting hun Spotify of Youtube pagina lokken. Of dat met dit nummer zal lukken, blijft voor ons een vraagteken.

Toen we alkaline opzochten op het wereldwijde web vonden we – dank u Wikipedia – dat dit bestanddeel voornamelijk bestaat uit een lage concentratie waterstoficonen. Smijt daar een PH waarde van meer dan zeven tegenaan, ram het in een batterij en dan werkt die blijkbaar langer. In mensentaal; alkaline produceert energie. Ironisch genoeg is het net dat aspect dat we missen in dit nummer. De gitaarlijnen zijn weinig variërend of overweldigend, de zanglijnen zijn vlak en het klinkt net alsof de band weinig tot geen moeite nam om ervoor te zorgen dat onze aandacht bij het nummer bleef. Wij laten deze “Blackbird” alvast in zijn kooi en laten die voor wat het is.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Cheapskate"

Wie Australië zegt, zegt woestijnen vol zand en wilde beesten. Misschien dat de knapen van Dune Rats daar inspiratie voor hun bandnaam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

PARKS - Moloko Express (★★★): Weerstandloze wervelwind

Het is geen geheim dat we bij Dansende Beren houden van een portie verse muzikale honing. Zeker niet als die nieuwe lading…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lambrini Girls - "Body of Mine"

Lambrini Girls wordt niet voor niks geassocieerd met namen als Bikini Kill en Hole; met haar feministische boodschappen sluit haar muziek volledig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.