Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Gently Tender – “2 Chords Good”

Het heeft een tijdje geduurd, maar Sam Fryer, Pete Mayhew en Will Doyle van de ter ziele gegane Britse band Palma Violets, zijn terug met iets nieuw, fris en fruitig. Met Palma Violets scoorden ze een – naar indierock-normen – monsterhit genaamd “Best of Friends”, wat ertoe leidde dat de band meteen een grote toekomst werd toegeschreven. Langer dan twee langspelers hebben ze het niet uitgezongen, maar nu kunnen we reikhalzend uitkijken naar nieuw materiaal onder de naam “Gently Tender”. Naast drie kwart van Palma Violets vinden we ook leden van de Londense formatie The Big Moon in het ensemble terug. Expats van dienst zijn bassiste Celia Archer en gitarist Adam Brown. Theoretisch klinkt dit in ieder geval als een sterke match. We krijgen meteen een voorproefje met debuutsingle “2 Chords Good”.

In “2 Chords Good” horen we gelukkig meer muzikaliteit dan louter twee goeie akkoorden. Met name een sterke samenloop van beachy drum- en basritmes, fijne keyboard- en gitaarmelodieën en vooral heel erg sterke vocalen. Vooral die laatste hebben klaarblijkelijk niets ingeboet aan de karakteristieke sound van Palma Violets, maar toch missen we op het nummer heel wat peper in de kont. Het nummer, dat ruim vier en een halve minuut duurt, bloedt namelijk een beetje dood. Zonde, maar met het gecombineerde talent van twee respectabele bands in de rangen, vertrouwen we erop dat er nog beter werk zit aan te komen.

De band werkt momenteel aan een eerste plaat. Al verkocht door de sound? Dan kun je ze op 26 september in Londen aan het werk zien.

Facebook

128 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #19

Er verschijnen doorheen het jaar zoveel albums dat het heel moeilijk is om alles een volledige recensie te geven. Daarom vonden we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter pakt uit met Liam Gallagher, Michael Kiwanuka en 14 anderen

Rock Werchter is dit jaar goed uit de startblokken geschoten. Op elke festivaldag staat er al een wereldband uit z’n genre en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Big Moon - "Take A Piece"

De vier dames van The Big Moon besloten na hun debuutplaat om toch even te wachten tot een volgende aanschouwing van die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.