Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito – “Come See Me Again”

Een tijdje terug maakten we kennis met Vito via hun eerste single “Ever Since Since I Got To This Town”. De uit Gent afkomstige band vindt zijn wortels in het soloproject van Vito Dhaenens, maar groeit sinds 2017 verder als full band onder de zelfde naam. Hun muziek doopten ze spitsvondig als belgicana. Dat valt te interpreteren als een energieke mengeling van americana, indierock en folkrock met ook toegevoegde melancholie waar nodig. Daarbij is op de eerste single de knipoog naar collega tokkelaar Kurt Vile onmisbaar, al tonen stevigere passages dat ze bij Vito af en toe meer peper in hun gat hebben dan laatstgenoemde.

Met nieuwe single “Come See Me Again” gaat Vito vooral de vrolijke toer op, zowel muzikaal als met de bijhorende videoclip via zon, zee en strand (kijk ook naar het ludieke opschrift van het pakje sigaretten). De sound van de single drijft qua vibe op dezelfde zomerse luchtmatras als de laatste plaat van Dan Auerbach, en geeft je als luisteraar meteen een opgewekt gevoel. Een olijke riff trekt het nummer op gang en dekt onze tafel, terwijl zanger Vito Dhaenens met zijn herkenbaar en eigenzinnig stemgeluid de laatste hardnekkige plooien in het tafelkleed moeiteloos gladstrijkt. Hij zingt over ‘meisjes en bootjes’ en het refrein is een echte plakker. Onderliggend (maar daarom niet ondergeschikt) blijft het americana element met fijn getokkel wel aanwezig, zij het weliswaar minder prominent dan op de vorige single. In de shaker verdwijnen echter ook veel warme gitaren genre The War On Drugs en DIIV, en een flinke portie zonnige synths. De cocktail die we voor ons neus op tafel krijgen, gaat bijgevolg vlot naar binnen en mag gerust een vaste plaats op de kaart krijgen.

Met dit zomerse en lekker-in-je-vel nummer tonen de mannen van Vito dat ze heel wat in hun mars hebben. Hun eigen unieke sound zet dat potentieel nog wat extra in de verf en doet alleen maar verlangen naar meer.

Kom Vito deze zomer live bekijken op volgende afspraken:

13/07 – Gentse Feesten – Kolonie
20/07 – Gentse Feesten – Spiegeltent
26-30/07 – Theater Aan Zee – Oostende
11/08 – Cirque Attack – Ekeren
18/08 – Bellemse Feesten – Aalter
1/09 – Endezomer Festival – Aalter

Facebook / Vi.be

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “last july”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost samen met een nieuwe single, genaamd “last july”, ook meteen nieuws over hun toekomende…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jake Xerxes Fussell - Good and Green Again (★★★★): Wondermooi melancholisch museum

De Amerikaanse zanger en gitarist Jake Xerxes Fussell is niet zomaar een muzikant, hij is een muziekconservator. Als een archivaris gaat hij…
AlbumsRecensies

The Blinders - Electric Kool-Aid (Part 1) (★★★★): Gitaargeweld slaat teder toe

Sinds 2016 tikt het Brits gitaargeweld The Blinders de maatschappij kritisch op de vingers met een genadeloos spektakel aan riffs en politieke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.