Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito – “Come See Me Again”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito – “Come See Me Again”

Een tijdje terug maakten we kennis met Vito via hun eerste single “Ever Since Since I Got To This Town”. De uit Gent afkomstige band vindt zijn wortels in het soloproject van Vito Dhaenens, maar groeit sinds 2017 verder als full band onder de zelfde naam. Hun muziek doopten ze spitsvondig als belgicana. Dat valt te interpreteren als een energieke mengeling van americana, indierock en folkrock met ook toegevoegde melancholie waar nodig. Daarbij is op de eerste single de knipoog naar collega tokkelaar Kurt Vile onmisbaar, al tonen stevigere passages dat ze bij Vito af en toe meer peper in hun gat hebben dan laatstgenoemde.

Met nieuwe single “Come See Me Again” gaat Vito vooral de vrolijke toer op, zowel muzikaal als met de bijhorende videoclip via zon, zee en strand (kijk ook naar het ludieke opschrift van het pakje sigaretten). De sound van de single drijft qua vibe op dezelfde zomerse luchtmatras als de laatste plaat van Dan Auerbach, en geeft je als luisteraar meteen een opgewekt gevoel. Een olijke riff trekt het nummer op gang en dekt onze tafel, terwijl zanger Vito Dhaenens met zijn herkenbaar en eigenzinnig stemgeluid de laatste hardnekkige plooien in het tafelkleed moeiteloos gladstrijkt. Hij zingt over ‘meisjes en bootjes’ en het refrein is een echte plakker. Onderliggend (maar daarom niet ondergeschikt) blijft het americana element met fijn getokkel wel aanwezig, zij het weliswaar minder prominent dan op de vorige single. In de shaker verdwijnen echter ook veel warme gitaren genre The War On Drugs en DIIV, en een flinke portie zonnige synths. De cocktail die we voor ons neus op tafel krijgen, gaat bijgevolg vlot naar binnen en mag gerust een vaste plaats op de kaart krijgen.

Met dit zomerse en lekker-in-je-vel nummer tonen de mannen van Vito dat ze heel wat in hun mars hebben. Hun eigen unieke sound zet dat potentieel nog wat extra in de verf en doet alleen maar verlangen naar meer.

Kom Vito deze zomer live bekijken op volgende afspraken:

13/07 – Gentse Feesten – Kolonie
20/07 – Gentse Feesten – Spiegeltent
26-30/07 – Theater Aan Zee – Oostende
11/08 – Cirque Attack – Ekeren
18/08 – Bellemse Feesten – Aalter
1/09 – Endezomer Festival – Aalter

Facebook / Vi.be

Related posts
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…
InstagramLiveRecensies

DIIV @ Ancienne Belgique (AB): Koortsdroom

‘Let the music guide you; transform you. This performance will change you profoundly forever’. DIIV wist hoe ze gisteren de toon moest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.