banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine & The Queens – “Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)”

Christine & The Queens bracht deze week hun tweede single van hun tweede album uit. De Franse band brak met hun eerste plaat door zowel in eigen land als de rest van de wereld, maar niet de hele wereld spreekt Frans, dus zingt ze ook in het Engels. Net als de vorige single “Dam, Dis-moi” of “Girlfriend” verscheen de nieuwe ook in twee talen: “Doesn’t Matter” of “Doens’t Matter (Voleur De Soleil)”. De laatste versie is in het Frans en Engels gezongen. Ook van het vorige album Chaleur Humain werden al nummers naar het Engels vertaald, andere waren al meteen in het Engels en nog anderen een combinatie van het Frans en het Engels.

“Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)” heeft een gelijkaardige sound als “Damn, Dis-Moi” (met Dam-Funk), alleen minder funk. Het nieuwe nummer klinkt meer zoals het oudere werk van Christine & The Queens en is dus meer dan degelijke Franse electropop. Christine, nee,  sorry, tegenwoordig is het Chris schreef dit nummer op één avond in een crisis en ze omschrijft het nummer als een kathedraal met een goeie baslijn.

Chris(tine & The Queens) komt op 12 oktober naar Vorst Nationaal om daar oud en nieuw werk te spelen. De langverwachte tweede cd Chris komt enkele weken daarvoor uit. Gaat ze in Vorst in het Frans of Engels zingen? It doesn’t matter, does it?

FacebookInstagramWebsite

 

804 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nation of Language – A Way Forward (★★★★): Melancholie op synthesizers

Het gaat vooruit voor Nation of Language, de synthpopband uit Brookyn. Na hun sterke debuutplaat Introduction, Presence uit 2020 zetten ze al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "New Shapes" (feat. Christine and the Queens & Caroline Polachek)

Charli XCX staat er niet bekend om stil te zitten. De afgelopen twee jaar bracht ze twee albums uit en binnenkort verschijnt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.