Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine & The Queens – “Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)”

Christine & The Queens bracht deze week hun tweede single van hun tweede album uit. De Franse band brak met hun eerste plaat door zowel in eigen land als de rest van de wereld, maar niet de hele wereld spreekt Frans, dus zingt ze ook in het Engels. Net als de vorige single “Dam, Dis-moi” of “Girlfriend” verscheen de nieuwe ook in twee talen: “Doesn’t Matter” of “Doens’t Matter (Voleur De Soleil)”. De laatste versie is in het Frans en Engels gezongen. Ook van het vorige album Chaleur Humain werden al nummers naar het Engels vertaald, andere waren al meteen in het Engels en nog anderen een combinatie van het Frans en het Engels.

“Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)” heeft een gelijkaardige sound als “Damn, Dis-Moi” (met Dam-Funk), alleen minder funk. Het nieuwe nummer klinkt meer zoals het oudere werk van Christine & The Queens en is dus meer dan degelijke Franse electropop. Christine, nee,  sorry, tegenwoordig is het Chris schreef dit nummer op één avond in een crisis en ze omschrijft het nummer als een kathedraal met een goeie baslijn.

Chris(tine & The Queens) komt op 12 oktober naar Vorst Nationaal om daar oud en nieuw werk te spelen. De langverwachte tweede cd Chris komt enkele weken daarvoor uit. Gaat ze in Vorst in het Frans of Engels zingen? It doesn’t matter, does it?

FacebookInstagramWebsite

 

633 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "foefsafari"

Het is bijna Valentijn, dat betekent een nieuwe single van Merol. Het begint een jaarlijkse traditie te worden, een moment waarnaar de echte…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.