Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine & The Queens – “Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)”

Christine & The Queens bracht deze week hun tweede single van hun tweede album uit. De Franse band brak met hun eerste plaat door zowel in eigen land als de rest van de wereld, maar niet de hele wereld spreekt Frans, dus zingt ze ook in het Engels. Net als de vorige single “Dam, Dis-moi” of “Girlfriend” verscheen de nieuwe ook in twee talen: “Doesn’t Matter” of “Doens’t Matter (Voleur De Soleil)”. De laatste versie is in het Frans en Engels gezongen. Ook van het vorige album Chaleur Humain werden al nummers naar het Engels vertaald, andere waren al meteen in het Engels en nog anderen een combinatie van het Frans en het Engels.

“Doesn’t Matter (Voleur De Soleil)” heeft een gelijkaardige sound als “Damn, Dis-Moi” (met Dam-Funk), alleen minder funk. Het nieuwe nummer klinkt meer zoals het oudere werk van Christine & The Queens en is dus meer dan degelijke Franse electropop. Christine, nee,  sorry, tegenwoordig is het Chris schreef dit nummer op één avond in een crisis en ze omschrijft het nummer als een kathedraal met een goeie baslijn.

Chris(tine & The Queens) komt op 12 oktober naar Vorst Nationaal om daar oud en nieuw werk te spelen. De langverwachte tweede cd Chris komt enkele weken daarvoor uit. Gaat ze in Vorst in het Frans of Engels zingen? It doesn’t matter, does it?

FacebookInstagramWebsite

 

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens - "rentrer chez moi"

Iedereen kent Christine and the Queens wel van de grote hit “Christine” uit 2014. Vorig jaar bracht Chris ons met PARANOÏA, ANGELS,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.