Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (25 juni – 1 juli)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (25 juni – 1 juli)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week vatten we voor een laatste keer het muzieknieuws samen. De hoofdrollen zijn deze week weggelegd aan: Ed Sheeran, Willy Sommers, Diabolo Blvd, Chance The Rapper, Damon Albarn, Paul McCartney en Kanye West.

Ed Sheeran (opnieuw) aangeklaagd wegens plagiaat

Terwijl de rosse popgod op zondagavond de wei van Werchter plat speelt, heeft de Britse zanger Ed Sheeran wel een rechtszaak aan z’n been. Hij is namelijk aangeklaagd wegens plagiaat en moet de som van 86 miljoen euro ophoesten. Dat eisen Structured Asset Sales, een firma die een aandeel hebben in de auteursrechten van Marvin Gay’s “Let’s Get It On.” Het nummer “Thinking Out Loud” zou namelijk plagiaat zijn van die bekende Marvin Gay-hit. Een gelijkaardige klacht kwam er al in 2016 van een erfgenaam van één van de “Let’s Get It On”-songschrijvers. Sheeran ontkende toen al dat het om plagiaat zou gaan.

The Kinks plannen een reünie

De legendarische Britse rockgroep The Kinks lijkt dan toch een reünie te organiseren. Dat vertelde frontman Ray Davies deze week in een interview met Channel 4. Hij schiet ondertussen beter op met z’n broer en medebandlid Dave Davies en de twee zijn samen met drummer Mick Avory al de studio ingedoken. Op dat nieuwe album zullen liedjes komen te staan die Ray schreef toen de band in de jaren negentig uit elkaar viel.

Diablo Blvd stopt ermee

De heavymetal band rond Antwerpse komiek Alex Agnew houdt het voor bekeken. Op 10 december speelt Diablo Blvd hun laatste optreden in de Ancienne Belgique in Brussel. Onlangs kondigde de frontman een nieuwe Sportpaleis show aan als komiek. Na 13 jaar kan Agnew zich dus nu volledig focussen op het maken van grappen en grappige geluidjes.

Willy Sommers op Pukkelpop

Op zaterdagmiddag tijdens het Pukkelpopweekend schijnt de zon ongetwijfeld in het hart van Willy Sommers-fans. Dan staat de Vlaamse zanger namelijk in de Marquee onder de noemer Mauro Pawlowski & De Kempenzonen. Samen met Daan Stuyven, Callboy Rick Verheye, Laura Groeseneken (Sennek) is hij één van de Kempenzonen. Het collectief wordt bovendien nog eens ondersteund door 50 muzikanten.

https://twitter.com/pukkelpop/status/1011579894059425792

Datalek bij ticketmaster

Alle klanten van Ticketmaster die tussen september 2017 en 23 juni 2018 een ticket kochten op de website, kregen deze week een mail met de vraag hun paswoord te wijzigen en aandachtig naar hun rekeningafschriften in de gaten te houden. Het bedrijf had namelijk ontdekt dat er schadelijke software op een product van een externe leverancier zat. Die zorgde voor een datalek van persoons-, aanmeldings- en betalingsgegevens. Minder dan 5 procent van alle klanten wereldwijd zijn getroffen. De site verkocht het afgelopen jaar onder andere kaartjes voor Rock Werchter, Suikerrock en Couleur Café.

Anti-racisme actie tijdens concert ‘rechts’ Morrissey (die tour annuleert)

De Britse oud-frontman van The Smiths last zijn concerten in Europa en Engeland af. Dit omwille van ‘logistieke redenen’. Concerten in Duitsland, Zweden, thuisstad Manchester en Edinburgh gaan bijgevolg niet door. Toeval of niet dat concert in Manchester zou samenvallen met een anti-racisme evenement georganiseerd door Morrissey-fans. Ze zijn het niet eens met de uitspraken die de zanger deed ter ondersteuning van de voormalige EDL-leider Tommy Robinson die in de gevangenis zit. Dave Haslam, de organisator van het anti-racisme evenement reageerde op het uitstel: ‘Als de datums opnieuw worden gepland, zullen we weer blij zijn om een ​​alternatief evenement in de stad te bieden, één die de steun van Morrissey voor Tommy Robinson en extreemrechts tegenspreekt.’

Chance The Rapper maakt albums met Kanye en Childish Gambino

Toen hij Kanye West hoorde zeggen ‘ik doe vijf albums op vijf weken’, dacht Chance The Rapper ‘dat kan ik ook.’ Daarom werkt hij nu tegelijk aan albums met Kanye en Childish Gambino. Wat zit er concreet in de pijplijn? Een album met zeven songs met Kanye West en een album van meer dan 14 songs met Childish Gambino. Dit heugelijke nieuws vertelde Chance in een interview met Complex dat je hieronder kan herbekijken.

Damon Albarn waarschuwde Paul McCartney niet samen te werken met Kanye West

Terwijl Chance The Rapper graag met West samenwerkt, heeft Blur- en Gorillazfrontman Damon Albarn het niet zo voor de Amerikaanse rapper. Hij stuurde Paul McCartney nog een sms voor hij begon aan de song “FourFiveSeconds”: Pas op! Maar McCartney luisterde niet. Albarn legt nu uit in een interview met L’Obs wat het probleem is: ‘We horen hem niet eens op het nummer, Kanye West denkt alleen aan Kanye West, gebruikt een naam om headlines te halen, om te kunnen zeggen ‘McCartney is in my song.‘ McCartney zelf vertelde over de studiotijd: ‘Ik tokkelde op mijn gitaar en Kanye zat heel de tijd naar foto’s van Kim te kijken op z’n computer. Hij luisterde naar een riff die ik speelde en nam het op, versnelde het en kreeg Rihanna zo ver om erop te zingen.’

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chance the Rapper – “Together” (feat. DJ Premier)

Weinig hedendaagse rappers leggen een even vlekkeloos parcours af als Chance the Rapper dat deed in zijn beginjaren. Rolling Stone Magazine kroonde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Childish Gambino – "Atavista" & "Human Sacrifice"

Zoals zijn tijdgenoten Kanye West en Pharrell Williams is Donald Glover een gevestigde waarde op verschillende artistieke vlakken. De allround artiest produceert…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.