UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Galine

UitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Galine

Elke maand nemen we een duik in de gigantische poel van opkomend Belgisch talent via onze “Zalm van de maand” kans op vi.beDe inzendingen stromen nog steeds talrijk binnen, maar deze maand is het Galine die de kroon spande. Deze artieste uit Gent brengt samen met haar band warme popsongs die zowel atmosferisch als flamboyant en aanstekelijk klinken.

Galine heeft wat ons betreft een heel mooie start genomen met haar ep Fabulae. Hierop toont ze een brede waaier aan kleuren en ideeën in de vorm van aantrekkelijke, maar diepgaande nummers die de gevoelige snaar weten te raken. De titel van dat debuut is dan ook Latijn voor verhalen. Een goedgekozen noemer, want op haar ep maakt ze van elk lied een openhartig pareltje waar haar emoties en gedachten bijzonder fijn vertolkt worden door haar teksten. When the fire’s over, love comes first / Take it high or you’ll make it worse”, zingt Galine meeslepend op “Lay Me Down”.

Bovendien vormen de dromerige mijmeringen in haar teksten een onlosmakelijk geheel met de muziek. Haar intieme nummers zijn voornamelijk verzorgd met een wolk van elektronica in de vorm van zachte synths en spaarzame beats. Maar Galine en haar band durven ook een leuke verrassingsfactor in hun muziek te steken. Ze spelen met fijne harmonieën op “Endless”, toveren tegendraadse riffjes tevoorschijn op “Going North” en laten het akoestische “Paper Moon” uitmonden in een golf van spannende percussie en pulserende bassen.

Galine is zonder twijfel een naam om in de gaten te houden. Dankzij de veelzijdigheid in haar muziek weet ze niet alleen frisse en eerlijke muziek te maken, maar ook de luisteraar steeds opnieuw te verrassen met haar gezonde hoeveelheid creativiteit. We kunnen waarschijnlijk nog veel muzikale avonturen en intieme songs verwachten van deze beloftevolle artieste.

Deze zomer speelt Galine akoestische sets in Gent: Oy’o (woensdag 18 juli) en Café De Loge (vrijdag 17 augustus). Later dit jaar staat ze met haar band op Mith Fest te Kruiseke (zaterdag 1 september) en DeDingen in Kortrijk (woensdag 3 oktober).

vi.be / Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single momoyo - "Mouth"

Wie had gedacht dat indiepopbands niet meer vernieuwend uit de hoek konden komen, is eraan voor de moeite. ‘Intense pop die drijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galine - "Woman"

Dat er een nieuwe ep van Galine zit aan te komen, is nu wel duidelijk. Na het fijne “Team“, dat we enkele…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Galine - "Team"

We volgen de muzikale stappen van de Kortrijkse Galine-Diana Kuyvenhoven al een tijdje. We luisterden naar haar singles, zagen haar op ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.