Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Labrinth – “Same Team”

Labrinth is het soort muzikant dat al jaren meedraait zonder écht op te vallen. Dat komt mogelijks doordat zijn laatste album al van 2012 dateert en hij vooral bekend is van het samenwerken met wereldsterren. Hij maakte in het verleden furore met Tinie Tempah, Noah Cyrus, en vooral met Emeli Sandé. Tegenwoordig brengt de man muziek uit als deel van de supergroep LSD, samen met Sia en Diplo. Dat is blijkbaar nog niet genoeg, want hij is ook druk bezig aan zijn nieuw album en daar krijgen we vandaag een voorsmaakje van.

Op “Same Team” krijgt Labrinth hulp van de Britse zangeres/rapper Stefflon Don (bekend van het meesterwerk “Bum Bum Tam Tam”). Het nummer opent met de zachte stem van Labrinth, die direct een ode brengt aan bluesgrootheid B.B. King. Wij hopen direct dat dit een soulnummer gaat worden, het genre waar Labrinth in uitblinkt. Met “Jealous”, een zachte ballad, scoorde hij namelijk zijn grootste hit. Niets is echter minder waar, op de achtergrond horen we een trage beat. Als je die beat wegdenkt, hoor je een soulnummer. Als je de zanglijnen wegneemt, hoor je echter een relax strandnummer om een cocktail bij op te drinken.

Een beetje een vreemde combinatie en tegen het eind van het nummer breekt de track helemaal open en is deze track ineens een dansnummer geworden. Dit voelt heel erg goed aan, en het is jammer dat het nummer dan direct stopt. Naar onze mening was het beter geweest als de Brit voor één genre had gekozen, nu lijkt het net iets teveel van het goeie.

Facebook | Instagram | Spotify

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
AlbumsRecensies

Emeli Sandé - Let's Say for Instance (★★): Verwarrende vraagtekens

Emeli Sandé is tien jaar na haar debuutalbum nog steeds voornamelijk gekend vanwege de nummers die op die plaat stonden. “Next to…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Labrinth - "I'm Tired" & "Yeh I Fuckin' Did It"

Wat uit de mouw van Labrinth komt, verandert in een klein kunstwerk. De Britse singer-songwriter en producer is bij het grote publiek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.