LiveRecensies

Mahalia & blackwave. @ Fifty Fifty Session (C12): Vrienden van de zon

Nog maar één keer slapen en het gezelligste festival in Brussel gaat weer door. Onder de glanzende bollen van het Atomium kan je het komende weekend talrijke artiesten aan het werk zien op één van de kleurrijke podia van Couleur Café. Redenen genoeg voor Fifty Fifty om met de organisatie van Couleur Café de handen in elkaar te slaan en samen met hen twee acts twee dagen op voorhand op het podium te zetten. Met de Britse zonnestraal Mahalia en onze Belgen blackwave. wist men twee leuke acts te strikken die van begin tot einde voor een positieve zomerse sfeer zorgden.

De Britse zangeres Mahalia mocht de spits afbijten. In haar zeven nummers durende set bracht ze zowel recente singles alsook nummers uit haar debuutplaat Diary Of Me die ondertussen al twee jaar oud wordt. Een radiohit scoorde ze nog niet, maar aan fans in C12 geen gebrek. Vanaf het eerste nummer “No Pressure” kon je al voelen dat Mahalia op haar gemak was en dat zorgde er ook voor dat ze doorheen haar set de hele tijd bleef stralen. De recente nummers zoals het catchy “Proud Of Me” wisten even hard te overtuigen als ouder werk zoals “No Reply”.

In maart bewees ze al in een uitverkochte AB Club dat ze een publiek in de ban kan houden en dat lukte ook in een andere setting behoorlijk goed. Tussen de nummers door werd er jammer genoeg veel gebabbeld en werd er bitter weinig naar haar interessante bindteksten geluisterd. Wanneer ze a capella aan haar spoken word nummer “Back Up Plan” begon, had een groot deel van het publiek niet eens door dat ze aan haar nummer begonnen was, maar uiteindelijk kreeg ze toch iedereen stil. De akoestische gitaar liet ze deze keer staan (ook al stond die paraat op podium), maar haar positieve uitstraling maakte dit helemaal goed. Afsluiten deed ze natuurlijk met haar hitje “Sober” die ons met een glimlach achterliet. Mahalia heeft veel potentieel en dat mocht in de bloedhete C12 nog eens blijken.

Met zes man op een klein podium is een knusse bedoening, maar dat weerhield blackwave. niet om een grootse set te brengen. Voordat ze deze zomer o.a. de KluB C van Rock Werchter op zaterdag 7 juli mogen afsluiten en de Main Stage van Couleur Café mogen openen, toonden ze tijdens hun halfuur durende set dat ze volledig klaar zijn voor de grote podia. Met “BIG Dreams” smeten ze alvast één van hun grootste hits als eerste voor de leeuwen en dat leek een goede keuze te zijn. Terwijl hier en daar wat meegezongen werd, swingde bijna heel de zaal vanaf de eerste strofe gewillig mee.

Willem Ardui en Jay Walker kennen de kneepjes van het vak ondertussen uitstekend en weten het publiek met gemak te entertainen. Handen omhoog, meezingen, meezwaaien, … het zorgt er allemaal voor dat niemand zich in de zaal verveelt en ook de funky sounds zorgen ervoor dat geen voeten stilstaan. Hun singles “Funky”, “Flow” of “Swanging” klinken met de hulp van hun vier muzikanten uitstekend en zorgen ervoor dat blackwave. een echte live ervaring is. Dat niet elke toon perfect gezongen is, vergeven we hen daarom zonder maar één seconde te twijfelen. Voor afsluiter “Elusive” hadden ze bovendien David Ngyah als special guest mee en brachten ze samen de show tot een goed einde.

Zowel Mahalia als ook blackwave. maakten er een memorabele afsluiter voor het concertseizoen van Fifty Fifty van en bewezen beide dat ze gemaakt zijn voor de grote podia. Beide acts straalden passie en amusement uit wat zich op het publiek vertaalde en zo voor een bloedhete showcase zorgde. We kijken alvast enorm uit naar hun passages op Couleur Café en zijn benieuwd waar hun reis naartoe zal gaan. Wie ze deze zomer zal missen, krijgt dit najaar een herkansing. blackwave. staat op vrijdag 23 november in de Ancienne Belgique en Mahalia zou in de herfst in de Botanique te zien zijn (meer info volgt). Allen daarheen zouden we zeggen, want het zou zomaar de laatste keer kunnen zijn dat je beide acts in een kleinere zaal aan het werk kunt zien.

Verder ook goed nieuws van Fifty Fifty, want na een zomer pauze starten ze vanaf september aan een nieuw seizoen, waarbij ze ook dan weer maandelijks opkomende artiesten op een Brussels podium zetten. We zijn benieuwd wie ze de volgende keer op hun podium zetten.

1722 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
AlbumsRecensies

RM - Indigo (★★★½): Een persoonlijke rit vol gedachten

BTS is een groep die we bijna niet meer moeten voorstellen. De Zuid-Koreanen begonnen in 2013 en behoren vandaag tot een van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Mahalia - "Bag Of You"

Dat de Brits-Jamaicaanse Mahalia geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken werd in 2018 al duidelijk. Met “I Wish I…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.