Nieuwe singles

De wereld van Down The Rabbit Hole

Nieuwe singles

De wereld van Down The Rabbit Hole

Het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole is aan zijn vijfde editie toe en wij Beren mengen ons maar al te graag tussen de witte konijnen en ervaren rotten die het festival rijk is. Ondanks zijn jeugdigheid staat het festival niet in zijn kinderschoenen en is het in geen tijd uitgegroeid tot een statement. Bands als The War On Drugs, Iggy Pop, The National, Patti Smith en Nothing But Thieves passeerden al de revue en ook dit jaar stelt DTRH niet teleur. Met ondermeer Queens Of The Stone Age, David Byrne, Nick Cave & The Bad Seeds en Nils Frahm belooft het opnieuw een memorabele editie te worden.

Wie nog geen ticket heeft kunnen bemachtigen voor DTRH heeft pech, want alle tickets zijn reeds de deur uit. Het festival verkoopt trouwens enkel combitickets, maar dat blijkt dus geen probleem te zijn. Wie geen ticket heeft en toch de sfeer wenst op te snuiven van DTRH, dat kan. Hetzij virtueel en dat via onze media (volg ons op Instagram @dansendeberen).

Van 29 juni tot 1 juli is park De Groene Heuvels in Beuningen de hoofdstad van de alternatieve muziek. Naast een uitstekende line-up heeft DTRH nog veel meer in petto. Themafeestjes (Porto Parties), een openluchtmuseum, een spiegeltent en een niet al te serieus te nemen magazine genaamd Het Gat moeten ons doen vergeten dat maandag 2 juli verder weg is dan het in werkelijkheid is. Voor de gelukkigen die wel op DTRH kunnen zijn, selecteerden wij enkele bands die je live niet mag missen.

De actiefste ‘inactieve’ band? Idles (Zaterdag 30 juni, Fuzzy Lop, 20:30-21:30)

Wie het lekker vettig en nonchalant wil, moet zeker een kijkje gaan nemen bij Idles. De Britse punkband brengt punk zoals wij die graag horen: brutaal en eerlijk. Hun optreden op Les Nuits in de Botanique was alvast een zeer goede voorsmaak op wat de band komende zomer op de festivalpodia van plan is. Misschien niet de meest vernieuwende act, maar wel één met een sterke live reputatie die hen een week later ook naar Rock Werchter brengt.

De meest kunstzinnige act? St. Vincent (Zondag 1 juli, Teddy Wider, 16:30-17:30)

Fenomen genoeg op DTRH en met St. Vincent misschien wel één van onze favorieten. De Amerikaanse multi-instrumentaliste is meer dan muziek alleen, maar een totaalpakket van kunst, film, theater en licht. Op Down The Rabbit Hole stelt ze haar fenomenale jongste worp Masseduction voor welk ze in oktober nog in een AB Box voorstelde.  Een must see voor wie zondagnamiddag verloren loopt en de grenzen van kunst & kitsch wilt opzoeken.

De leukste lawaaikwekers? The Breeders (Zondag 1 juli, Hotot, 13:30-14:30)

De ochtendstond heeft goud in de mond, al situeert die spreekwoordelijke ochtend zich op festivals meestal enkele uren later dan normaal. De vroege vogel kan alvast de Amerikaanse rockgroep The Breeders ontdekken en wij vermoeden dat zij ons en alle andere festivalbezoekers meteen wakker zullen schudden. Het viertal zal met veel plezier hun nieuwe album All Nerve voorstellen, maar ook nummers uit het iconische album Last Splash zouden de revue passeren. Ga er heen en laat je verrassen.

De leukste goedmaker? Anderson. Paak & The Free Nationals (Zaterdag 30 juni, Hotot, 23:30-01:00)

Wie vorig jaar naar DTRH ging, weet dat Anderson .Paak & The Free Nationals moest afzeggen, maar in een videoboodschap beloofde hij dat hij een jaar later zijn opwachting zou maken. Een jaar later staat hij dus effectief met zijn Free Nationals op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole en zal hij zijn wervelende show ten tonele brengen. Zijn mix van R&B, hiphop en soul werkt live nog aanstekelijker dan in de studio versies en kan er zowaar voor zorgen dat het de strafste show van het festival wordt. Een aanrader voor alle liefhebbers van een funky show waarin je dansbenen niet gespaard blijven.

De strafste Belg? J. Bernardt (Vrijdag 29 juni, Fuzzy Lop, 16:30-17:30)

Ook muziek van Belgische bodem maakt zijn opwachting op DTRH. Zo mag DTRH ondermeer de Belgische trotsen Tamino, WWWater en J. Bernardt verwelkomen. Naar die laatste is het echt uitkijken, want met zijn debuutplaat Running Days leverde hij in onze ogen de sterkste Belgische plaat van het afgelopen jaar af. Ook live behoort J. Bernardt tot het beste wat de Belgische muziekwereld te bieden heeft. Misschien wel dé Belgische artiest die je vanboven op je must see lijstje moet zetten.

Het spannendste comeback? David Byrne (Zaterdag 30 juni, Hotot, 21:15-22:30)

Er is ook ruimte voor wereldsterren op het affiche en met David Byrne heeft de organisatie één van de coolste zestigers van de planeet weten vast te leggen. De show van de eigenzinnige frontman van de gesplitste Amerikaanse New Wave-band Talking Heads, die tussen 1975 en 1991 actief was, belooft iets speciaals te gaan worden. Veertien jaar moesten fans wachten, maar met American Utopia schonk Byrne ons een kanjer van een album welk hij op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole mag brengen.

De grootste podiumslopers? Oh Sees (Zaterdag 30 juni, Fuzzy Lop, 22:45-23:45)

De Amerikaanse rockband Oh Sees veranderde in 2017 zijn bandnaam voor de zevende keer, maar voor kwaliteitsverlies zorgt dit niet. Meer dan 20 jaar ervaring werpt zijn vruchten af en maakt van de band een vaste waarde binnen het rockgebeuren. Elke keer opnieuw weten ze weer het podium in vuur en vlam te zetten. Dat dit met hun nieuwe album Orc in de hoofdrol niet anders zal zijn, kunnen we nu al zeggen. Stilstaan is tijdens dit optreden alvast niet toegestaan.

Down The Rabbit Hole blijft innoveren en heeft ook dit jaar weer heel wat vernieuwingen. Zo zal de Hotot, het hoofdpodium, voor het eerst open-air zijn en heeft het terrein een nieuwe indeling. Het festival is dankzij zijn berensterke line-up al helemaal uitverkocht en zal wellicht de geschiedenisboeken van het festival in gaan. Wordt vervolgd!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - TANGK (★★★½): Grijzer en wijzer

Met de tijd verandert de wereld voortdurend en quasi niets ontsnapt aan dat fenomeen, ook bands niet. Meer dan eens merk je…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES staat op Rock Werchter 2024!

Nog niet genoeg festivalnieuws gehad deze week? Geen probleem! In de aanloop naar de release van TANGK en een bijbehorende uitverkochte Lotto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.