Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single PSYCHONAUT – “All I Saw As A Huge Monkey”

© Sam Coussens

Op 1 september valt er maar één memo in de verse schoolagenda’s te schrijven: de debuutplaat Unfold The God Man van PSYCHONAUT. Na hun laatste EP Ferocious Fellowman uit 2016, en een schrijfproces dat naar eigen zeggen meer dan drie jaar duurde, komt het Mechelse post-prog-black-whatever-metaltrio dit najaar eindelijk uit haar hol gekropen. Reden te meer dus om de oren te spitsen.

Eerste single voor je smikkel: “All I Saw As A Huge Monkey”, oftewel een instrumentale maalstroom van zwetende snaren en versleten fretboards. De lineaire structuur maakt acuut komaf met voorspelbaarheid. Bij elke onverwachte kronkel haast verzuipen door een megalomane productie waar zelfs de stoerste metalhead bang van wordt: heerlijk toch, wij zijn verkocht.

Als deze tsunami van een track slechts een voorsmaakje blijkt van Unfold The God Man, belooft dat veel wateroverlast in september. Breng best een poncho mee, zo’n fluo-gele, en laat je schoolagenda thuis.

De album release van Unfold The God Man vindt plaats in de Kavka te Antwerpen, en dit in het gezelschap van Mantis en Hermànn. Tickets & info: klik hier.

https://soundcloud.com/psychonautband/all-i-saw-as-a-huge-monkey/s-b53km

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Mantis – Glint (★★★½): Stevige voortzetting

Mantis is een groep uit Maaseik, nabij de Nederlands-Limburgse grens. Gewapend met een wel erg lastig te googelen naam laat het voormalige…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mantis - "Stereo No Aware"

Na de release van debuutalbum Magnolia vinden we het Maaseikse vijftal Mantis een van de mooiste verborgen pareltjes uit het Belgische muzieklandschap….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mantis – “Tropic of Nothing”

Mantis profileert zich al een aantal jaar als een van ‘s lands interessantste instrumentale rockbands. Na een duo ep’s kwam de groep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.