Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single BROCKHAMPTON – “Tonya”

De Amerikaanse boyband/hiphopcollectief BROCKHAMPTON loste gisterenavond tijdens hun bezoek aan Jimmy Fallons talkshow een nieuwe track: “Tonya”. Het nummer zal verschijnen op het volgende album van de rapgroep, The Best Years of Our Lives, en zal dus niet TEAM EFFORT of PUPPY heten. Eind maart werden al een aantal nieuwe songs van de boyband geteased via Instagram. Of die ook op hun volgende album zullen verschijnen, is nog niet bekend.

In de nasleep van Ameer Vanns exit van de groep – geruchten over fysieke en mentale mishandeling deden de ronde over de rapper – werd het plots zeer stil rond BROCKHAMPTON. Verschillende groepsleden verwijderden hun sociale media-accounts, en elke vorm van contact tussen de band en hun publiek werd verbroken. Wat later bleek uit fanpagina’s dat de rapgroep op vakantie ging naar Hawaï om te bezinnen over de toekomst van BROCKHAMPTON. Hoewel de toekomst van de boyband, die een aantal maanden geleden tekende bij monsterplatenlabel RCA, vandaag nog steeds zeer onzeker is en niemand lijkt te weten wat de volgende stap is, kapt de groep er niet mee.

Op “Tonya” lijkt BROCKHAMPTON zijn wonden te likken van het Ameer-incident. Zo verwijst het nummer rechtstreeks naar de film I, Tonya, die eerder dit jaar verscheen. In die film volgen we het verhaal van ijsschaatser Tonya Harding, wier reputatie helemaal verwoest werd door haar verbinding met een berucht sportschandaal. Op die manier gaat de vergelijking op met de rapgroep: ook BROCKHAMPTONs reputatie is vandaag voor altijd geschaad door Ameer. “I feel like brothers lied just so my feelings don’t get hurt,” rapt Kevin Abstract, terwijl Jazmine Sullivan, serpentwithfeet, en Ryan Beatty de achtergrondvocals verzorgen. “Tonya” klinkt ook volledig anders dan hun succesformule op de SATURATION-trilogie. Weelderige beats, catchy hooks en in your face lyrics worden ingeruild voor zacht gecroon, emotionele r&b en intieme, persoonlijke teksten.

21 juni 2018

About Author

Glen Van Muylem Muzikale beer met een voorliefde voor rock, indie, hiphop en elektronica.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief