Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Coup de Grace”

Dat Miles Kane het Frans nog niet helemaal beet heeft, bewijst hij op zijn nieuwe single “Coup de Grace”, of zoals hij het zelf graag zegt ‘Cou deh Graah’. Toegegeven, het is eigenlijk een verwijzing naar de gelijknamige worstelzet; we kunnen het hem moelijk kwalijk nemen. Over de muziek zelf valt gelukkig wel wat meer te zeggen dan Kane’s Franse uitspraak.

Integenstelling tot zijn vorige single “Loaded” pakt Miles Kane op “Coup de Grace” uit met een flashy en funky baslijn. In recente interviews had hij al gezegd dat het album vrij punky zou klinken en dat krijgen we hier min of meer te horen. De intro en energieke vocals van Miles doen denken aan “The Magnificent Seven” van The Clash.

Toch laat het nummer hier ook weer wat steken vallen. De afwezigheid van enige variatie in de bas en drums maken het nummer heel repetief. Vooral naar het einde toe voelt het nummer tamelijk leeg en ongeïnspireerd aan en kan het wel wat extra vuur gebruiken. Misschien moet iemand ook eens een piano kopen voor Miles?

Het gelijknamige album verschijnt op 10 augustus via Virgin EMI

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - Change the Show (★★½): Nog niet helemaal in de goede richting

In de alternatieve muziekwereld is Miles Kane al enkele jaren een gevestigde waarde. Zo was hij als jonge twintiger in het begin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - "Nothing's Ever Gonna Be Good Enough" (feat. Corinne Bailey Rae)

De tijd dat we nog enthousiast werden van nieuwe muziek van Miles Kane, lijkt al even achter ons te liggen. De man,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.