Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 1975 – “Give Yourself A Try”

Na 365 dagen teasers en beelden is het er dan: nieuwe muziek van The 1975. De band kwam in 2014 met het nummer “Chocolate” op als één van de meest beloftevolle indiebands van het jaar. Ook het debuutalbum dat daarop volgde, opende vele deuren voor de band. In 2016 kwam hun tweede album uit, I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It. Daarop koos de band meer een poprichting in te gaan, maar toch bleek de plaat een schot in de roos te zijn. Zo mochten ze onder andere op Rock Werchter spelen en stonden ze solo in Vorst Nationaal. Nu komt de band met niet één, maar twee nieuwe albums, in zes maanden. Het eerste zal er zijn rond oktober 2018, en zal de naam A Brief Inquiry Into Online Relationships dragen. Het andere zal begin 2019 verschijnen, de naam ervan wou Matt Healy nog geheimhouden. “Give Yourself A Try” is dus de voorbode op een hele hoop nieuwe muziek van de band uit Manchester.

De nieuwe track wordt eigenlijk gedurende het hele nummer geleid door een zwaar bewerkte gitaarriff. Zeker leuk gevonden maar de distortion is wat verstikkend om heel het nummer aan te horen. Voor de rest is het nummer relatief eentonig, de drums zijn heel de tijd hetzelfde en ook de baslijn is relatief eentonig. Nog meer zelfs, de instrumentals van het nummer bestaan 100% uit loops. Toch heeft het nummer om de één of andere reden iets catchy, mede vanwege de hopeloze lyrics. Matt Healy doet namelijk aan een sterk staaltje zelfreflectie. Niet hun sterkste nummer, maar hun zin naar experimenteren binnen hun genre, verdient credits.

De band kondigde aan te gaan touren in 2019, maar tegen dat ze in België passeren, zal het nog wel even duren. De fans zullen dus nog even moeten wachten.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The 1975 @ Vorst Nationaal: Een driedelige poprock masterclass

Toen een dik decennium geleden de ster van The 1975 in de lucht schoot, was het direct raak. Met singles als “Sex”,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sundara Karma - "Wishing Well"

Bands met een geheel eigen sound gaan of de geschiedenisboeken in, of verdwijnen in de niche waarin ze de absolute top vormen….
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.