Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (21 mei – 27 mei)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (21 mei – 27 mei)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Noel Gallagher supportert voor België, Drake disst Pusha T en Lauryn Hill komt naar België.

Noel Gallagher supportert voor België tijdens het WK

In de week dat Radja Nainggolan alle moraal uit de supporterssfeer rond de Rode Duivels haalde, stond er één beroemde muzikant op om te verkondigen dat hij nog wel gelooft in een overwinning van België op het komend wereldkampioenschap voetbal. Niemand minder dan Noel Gallagher denkt dat België wel eens zou kunnen winnen. Dat zei hij in een interview met de Britse radiozender X. Meer nog, hij zou zelfs een Belgische vlag voor zijn raam durven hangen. Niet onlogisch wanneer je bedenkt dat Kevin De Bruyne en Vincent Kompany voor z’n favoriete ploeg Manchester City spelen.

Pusha T supporter niet voor Drake op zijn nieuwe album

Pusha T bracht deze week zijn nieuwe album Daytona uit met een steek naar Drake. De ancien rapte onder andere: ‘The bigger question is how the Russians did it/ It was written like Nas but it came from Quentin.’ King Push verwijst met Quentin naar de zogenoemde ghostwriter Quentin Miller die teksten zou schrijven voor Drake. De Canadese rapper liet het daar niet bij en stak het oude vuur weer aan met een repliek in de vorm van een nieuwe single: “Duppy Freestyle.” Waarin hij antwoordde: ‘Don’t push me when I’m in album mode/ You are not even Top 5 as far as your label talent goes.’ Hij haalt er ook uit naar Kanye West die volgens hem de beats voor Pusha T maakt die hem zo succesvol maken. Ongetwijfeld to be continued want Drake zal in juni nog een album uitbrengen.

Dave Grohl kan niet naar Nirvana luisteren

In een interview met GQ magazine luchtte Nirvana-drummer Dave Grohl deze week zijn hart over de dood van bandlid Kurt Cobain. Die pleegde zelfmoord in 1994, toen Grohl amper 21 was. De frontman van de Foo Fighters vertelde onder andere dat hij niet meer naar Nirvana luistert en toch hoort hij hun muziek overal. ‘Toen Kurt stierf, brak mijn hart telkens ik de radio op zette. Ik leg geen Nirvana-platen op, nee. Ik hoor de muziek nochtans altijd overal. Als ik in een auto stap. Als ik een winkel binnen ga.’ De reden van zijn Nirvana-onthouding ‘Het is gewoon te persoonlijk’.

Lauryn Hill komt naar Vorst Nationaal

Ter ere van de twintigste verjaardag van haar debuutplaat The Miseducation of Lauryn Hill, kondigde de zangeres in kwestie een Europese tournee aan. En die houdt ook halt in België op 18 november in Vorst Nationaal. De legendarische hiphop-zangeres won verschillende Grammy’s en scoorde meerdere nummer één hits als “Doo-Wop”, “Killing Me Softly With His Song” en “Ready or Not”. Tickets zijn te koop voor 75,80 euro of 53,40 euro.

Björk voor het eerst in acht jaar terug op TV

Van legendes gesproken ook Björk liet deze week opnieuw van zich horen. Ze was voor het eerst in acht jaar opnieuw op een televisiescherm te zien. De IJslandse zangeres was te zien op Later With Jools Holland waar ze omringd door een aantal dwarsfluitspelers een mooie versie van “Courtship” uit haar nieuwe album neerzette. Daarna bracht ze ook nog “The Anchor Song” uit haar debuutalbum van 1993. Bjork is deze zomer nog te zien op het Sint-Pietersplein in Gent op 11 juli.

AB brengt eerbetoon aan Jóhann Jóhannson

Drie maanden geleden stierf de Ijslandse componist Jóhann Jóhannson, maar daarom hoeven fans nog geen afscheid te nemen van zijn meesterwerken. De Ancienne Belgique wil de componist in leven houden met een eerbetoon in de Begijnhofkerk. Dat doen ze in samenwerking met Jóhannsons management en huisartiest Adam Wiltzie. De intieme setting past perfect bij het programma want de gevoelige plaat Virðulegu Forsetar’ zal worden gebracht door onder andere Skúli Sverrisson, Guðni Franzson en het Belgische koperensemble Belgian Brass. Het eerbetoon vindt plaats op 19 september, de dag dat Johansson 49 zou geworden zijn, tickets zijn vanaf 28 mei te koop via de AB.

Ariana Grande brengt eerbetoon aan slachtoffers Manchester aanslag

Op 22 mei was het alweer een jaar geleden dat Europa werd opgeschrikt door brutale aanslagen in de Manchester Arena tijdens het concert van Ariana Grande. Een jaar na de aanslagen, op 22 mei, postte de Amerikaanse zangeres een foto van haar oor waarachter ze een kleine bij heeft laten tatoëren, het symbool van Manchester. Onlangs antwoordde ze in een interview dat ze de aanslag niet veel macht wil geven, en er daarom niet veel in de media over verteld: ‘Ik probeer er vrede mee te vinden, dag per dag. Op dit moment ben ik gelukkig, ik ben aan het huilen, maar ik ben gelukkig.’ In de videoclip voor haar nieuwe single “No Tears Left To Cry” was er ook al een bij te zien.

https://twitter.com/ArianaGrande/status/998788066629300224

Travis Scott brengt eerbetoon aan slachtoffers schietpartij Santa Fe highschool

Ariana Grande was niet de enige die deze week haar steun betuigde aan slachtoffers van zinloos geweld. Vorige week lieten tien personen het leven tijdens een schietpartij op een middelbare school in Santa Fe. De laatstejaarsstudenten, directeur en medewerkers van de school werden daarom uitgenodigd op de basketbalwedstrijd tussen Houston Rockets en Golden State Warriors, daar nam Houston rapper Travis Scott het woord en richtte zich tot de studenten van de school: ‘We love you. Y’all are the strongest people on this Earth. Thank you for being the heroes for all of us.’

Weezer haalt een grapje uit met Toto

De mannen van weezer nemen al eens graag een fan beet. Vorig jaar werd een Twitter-account gelanceerd die de band opriep om Toto’s “Africa” te coveren. Dit account werd zo populair dat de zanger van Toto hem zelfs ging promoten. Weezer zou Weezer niet zijn, moesten ze er op een of andere manier een draai aan kunnen geven. En dat deden ze. Deze week brachten ze een cover van Toto uit. Maar jammer genoeg niet “Africa”, wel “Rosanna”, tot grote spijt van de twitteraar. Sommige fans zien het dan weer als een teaser naar dé cover van Toto.

En dit is geen grap: Years & Years lanceren eigen crypto-currency

Years & Years brengt op 6 juli hun nieuwe album Palo Santo uit en heeft heel wat vlees aan hun marketingcampagne hangen. Zo lanceren ze videoclips in de vorm van een kortfilm en brachten ze berichten uit in codetaal. Alles in het thema van hun nieuwe album. In de fictieve wereld van dat album leven androids en zijn echte mensen zeldzaam. Een eigen valuta voor de wereld kon niet ontbreken. ‘Er is een kleine menselijke opstand op gang gekomen door illegale encrypted online communicatie, ondersteund door cryptocurrency YearCoin.’ De munt kan je ‘minen’ door naar de nieuwe single te luisteren en het album vooruit te bestellen. Met 1000 YearCoins kan je een paspoort voor Palo Santo kopen.

Genoeg muzieknieuws gelezen? Vind de nieuwste singles die wij reviewden in onze Spotify-lijst ‘Verse honing van de Dansende Beren’

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Foo Fighters - But Here We Are (★★★½): Hoopvol klinkend rouwproces

Toen op een zaterdagochtend in maart vorig jaar vanuit Colombia het tragische nieuws binnensijpelde dat Taylor Hawkins niet meer was, sloeg dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 1): Een warme gloed

CORE Festival, de liefdesbaby van Tomorrowland en Rock Werchter, begon zaterdag aan zijn tweede editie. Ook dit jaar werd het Ossegempark aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.