Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry – “Percs”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Denzel Curry – “Percs”

We zijn bijna halverwege 2018 en Denzel Curry’s album Taboo moet nog altijd uitkomen. De hype rond dit album begon al vorig jaar, maar Denzel wil perfectie nastreven en zegt dat zijn fans geduld moeten uitoefenen. “Sumo” kon ons al overtuigen, maar Taboo mag nu stilaan echt wel komen. Denzel heeft zelf al laten weten dat hij weet wanneer het uit zal komen, maar die datum wil hij nog niet meedelen. In afwachting van Taboo heeft hij wel een nieuwe single gedropt die “Percs” heet.

Over Denzel’s rapkwaliteiten valt niet te discussiëren, zijn flow is strak en zijn rauwe stem past perfect bij de met bas overladen productie. Er valt bij deze track ook heel wat over de lyrics te zeggen. “Percs”, een verkorte benaming voor de pijnstiller Percocet, promoot vanwege de naam nochtans geen drugsgebruik. Wel kaart Denzel duidelijk de problemen aan in de huidige hiphop scene. Fans zijn het er unaniem over eens dat Denzel jammer genoeg ondergewaardeerd wordt. Lyrics als “Maybe I should go to jail to get my name up / Then get out and show you how to fuck the game up” en “Eight years in the game and I never rode a wave / I may be overlooked, but I’m never underpaid” tonen aan dat Denzel weet dat hij ondergewaardeerd wordt, maar zijn talent op een dag wel meer geapprecieerd zal worden dan nu. Een periode waarin je enkel gezichtstattoos en regenbooghaar à la 6ix9ine moet hebben om het als ‘rapper’ te maken.

Je kan Denzel deze zomer nog zien op festivals als Dour en Woo Hah. Join the moshpit en geniet van een ongetwijfeld energieke en explosieve show. Maar laat Taboo eerst en vooral komen.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danny Brown - Quaranta (★★★★): Verheerlijking is voor de onwetenden

Op zolder van een van de meest excentrieke en eclectische artiesten uit het hiphopgenre lag al een tijdje een album te wachten….
AlbumsRecensies

Drake - For All The Dogs (★★★): Een dobermann met een zachte pels

Wanneer de grootste naam uit de hiphop-scene een nieuw album dropt, zit er maar een ding op: alles aan de kant gooien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STEVE - "Static"

De afgelopen maand opende STEVE nog voor Captain Kaiser in een volgepakte Trix Club, vandaag pakt het drietal uit met een snoeihard vervolg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.