Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nine Inch Nails – “God Break Down the Door”

Nine Inch Nails, de koningen van de industrial, zijn terug met nieuwe muziek. De band rond Trent Reznor bracht in 2016 de EP Not the Actual Events uit en in 2017 volgde met Add Violence een tweede deel van de trilogie! Het derde en laatste deel Bad Witch verschijnt op 22 juni en daar losten ze vandaag “God Break Down The Door” uit. De band uit Cleveland verkocht inmiddels meer dan 20 miljoen platen en is bij het groot publiek vooral gekend dankzij het nummer “Hurt” en succesplaten The Downward Spiral en The Fragile.

Wat meteen opvalt is dat “God Break Down The Door” heel hard aan David Bowie’s laatste meesterwerk Blackstar doet denken, maar ook aan hun soundtrack Lost Highway uit 1997 voor de gelijknamige David Lynch film. Voor het nieuwe nummer experimenteerde Trent weer met heel wat instrumenten zoals een oude saxofoon, wat meteen in het begin van het nummer te horen is. Het opgefokte eindstuk maakt het nummer helemaal af en bewijst andermaal dat de band/het project één van de spectaculairste is die men op deze aardbol kan vinden!

Nine Inch Nails speelt op zondag 8 juli in The Barn op Rock Werchter!

Facebook

17 mei 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief