Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lykke Li – “utopia”

Lykke Li is voor veel muziekfans een begrip als het gaat om goede electropop. De Zweedse zangeres verscheen in 2011 definitief op de radar van de muziekwereld en had met haar single “I Follow Rivers” een gigantische hit te pakken. Het nummer kampeerde vier weken aan de top van onze hitlijsten en bezorgde haar in 2012 een plek op de Main Stage van Pukkelpop. De ondertussen 32-jarige zangeres durft te experimenteren en zo besloot ze in 2016 samen met Miike Snow het project LIV te starten, maar ze bleef nummers schrijven voor haar solo project. In juni komt dan eindelijk de nieuwe plaat so sad so sexy.

Twee singles van de nieuwe plaat so sad so sexy kregen we al voorgeschoteld. Zowel “hard rain” als “deep end” konden we zeer goed smaken en zo waren we zeer benieuwd wat er ging volgen. “utopia” is in tegenstelling tot de eerste twee singles veel rustiger en er zijn geen harde bassen te bespeuren. De enigste gelijkenis is de magische sfeer die het nummer creëert, maar voor de rest klinkt het helemaal anders. De melodieën vinden hun weg naar ons hart en zorgen ervoor dat het iets sneller klopt. Een zeer geslaagd nummer dat wat aan collega’s Banks of FKA Twigs laten denken, maar vooral ook aan haar eigen “I Follow Rivers”.

1292 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fousheé - "sing about love"

Één nummer kan volstaan om je volledig in de kijker te spelen. Dat is althans hetgeen Fousheé overkwam, toen ze in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.