Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (7 mei – 13 mei)

Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (7 mei – 13 mei)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: Grimes heeft een vreemd vriendje, Steak Number Eight stopt dan toch niet, Israël wint het songfestival en voetbal en muziek gaan niet samen.

Deze CEO ging met Grimes aan de haal

Het MET Gala in New York, een event met extravagante kledij en beroemde popsterren, bezorgde muziekland weer heel wat stof tot roddelen. Rihanna kwam als paus, 2Chainz vroeg zijn vriendin voor de tweede keer ten huwelijk op de rode loper, Kanye West stuurde zijn vrouw alleen naar het bal en Jaden Smith nam zijn gouden plaat mee. Maar het nieuws dat dagen nadien het internet nog steeds in shock hield: Tesla-CEO Elon Musk verscheen op de rode loper met de Canadese zangeres Grimes. De twee zouden een koppel zijn en dat gaf het internet meteen een vrijgeleide om sociale media te belagen met een waterval aan memes.

Dit land won het Songfestival

Naar jaarlijkse gewoonte was Europa deze week opnieuw in de ban van het Songfestival. België stuurde Sennek richting Portugal met een nummer van de hand van Alex Callier. Straffe song, maar met een te laag Eurosong-gehalte, zo bleek dinsdagavond toen ze niet doorstootte naar de finale van zaterdag. De Nederlanders met een foute country-act, die gingen wel door en eindigden 18e. Het was Israël die met de hoofdprijs naar huis ging. Netta, een zangeres met de attitude en het postuur van Beth Ditto zong “Toy” met de #metoo-beweging in het achterhoofd. Volgend jaar trekt het circus dan ook naar Jeruzalem. Wil je een overzicht van kwalitatief iets betere muziek uit al de Eurovisiesongfestivallanden? Lees dan zeker ons Beirovisiesongfestival-artikel met een reeks aan alternatieve acts.

Deze Belgische band stopt er dan toch niet mee

Verwarrende tijden voor fans van Steak Number Eight. Alle headlines begin deze week waren duidelijk: “Steak Number Eight stopt ermee” maar diezelfde avond vertelden ze op Studio Brussel dat ze verkeerd begrepen werden. ‘We stoppen niet, we starten iets nieuws.’ De band wil afscheid nemen van hun bandnaam en een hoofdstuk van 15 jaar afsluiten. Het laatste optreden van de band onder hun huidige naam vindt plaats in de Vooruit op 2 november. Wat daarna zal komen, is niet duidelijk. Hieronder het volledige bericht van de band:

Deze streamingdienst knoeide met z’n cijfers

Tidal, de van oorsprong Noorse streamingdienst en momenteel in handen van Jay-Z, vervalste zijn cijfers. Dat meldt de Noorse krant Dagens Naeringsliv. Journalisten ontdekten dat de twee albums Lemonade van Beyoncé en The Life Of Pablo van Kanye West respectievelijk 306 miljoen en 250 miljoen keer gestreamd werden in de eerste tien dagen. Hoe Tidal aan zulke grote aantallen komt? Knoeien met de data van accounts van meer dan een miljoen gebruikers. Want wil je zulke cijfers halen, zegt de krant, dan moet elk Tidal-lid The Life of Pablo acht keer per dag beluisteren. De journalisten confronteerden ook gebruikers met de cijfers: ‘Ik heb nog nooit een Beyoncé-nummer opgezet’ was het antwoord van een Noor, terwijl hij volgens Tidal 180 keer naar Lemonade luisterde op één dag. Beyoncé is niet toevallig de vrouw van eigenaar Jay-Z die op zijn beurt de beste vriend is van rapper Kanye West.

Deze Schotse band verloor hun frontman

De politie van Schotland heeft vrijdag bevestigd dat Frightened Rabbit-zanger Scott Hutchison dood werd teruggevonden na zijn verdwijning op woensdag. De frontman werd voor het laatst gezien in de nacht van dinsdag op woensdag toen hij zijn hotel verliet. Zijn bandleden riepen meteen via Twitter op om informatie te delen met de Schotse politie, maar het kon niet baten. Scott Hutchison werd donderdag dood teruggevonden. De zanger kampte al jaren met depressies en kwam daar ook openlijk voor uit in zijn songteksten en interviews. Ondertussen uitten verschillende muzikanten hun steun aan familie en vrienden van de zanger. Zo ook Sarah Silverman, Haley Williams, Snow Patrol, Franz Ferdinand, The National en Alt-J via Twitter en Instagram.

Deze Amerikaanse rockzanger brak bijna opnieuw zijn been

Het was een bewogen week voor de Foo Fighters. Nadat ze kennis maakten met een mondige achtjarige die na een drumsolo niet van het podium wilde, struikelde zanger Dave Grohl deze week over een luidspreker op het podium. Niets spectaculairs zou je denken, maar met de historie rond het gebroken been, hielden heel wat Foo Fighters-fans in Florida even hun adem in. ‘I almost broke my fucking leg over there,’ zei hij terug achter de microfoon. Gelukkig is Dave oké en zien we hem en z’n band begin juni heelhuids in het Antwerps Sportpaleis. Een fan kon de stuntelige struikel filmen:

Deze r&b-zanger hoor je niet meer op Spotify

R. Kelly kwam enkele weken geleden al langs in ons nieuwsoverzicht. Hij werd namelijk voor de zoveelste keer in verband gebracht met seksueel misbruik. In nasleep van de hashtag #MuteRKelly en in lijn met hun nieuwe antihaat-beleid zorgt Spotify er nu voor dan R. Kelly niet meer zal verschijnen in openbare playlists of als aanbevolen artiest. Wie wil, kan nog steeds naar zijn hits als “I Believe I Can Fly” en “Bump n’ Grind” luisteren, want R. Kelly verdwijnt niet helemaal: ‘We censureren de inhoud niet, maar we willen dat onze redactionele beslissingen in overeenstemming zijn met onze waarden,’ verdedigt Spotify zich. Ook rapper XXXTentacion die terecht staat voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een zwangere vrouw, lijdt hetzelfde lot. 50 Cent reageerde ondertussen misnoegd op de beslissing:

Deze Belgische band opent zaterdag de Main Stage op Rock Werchter

Nadat Dotan werd vervangen door Millionaire, mag een andere Belgische band nu ook aantreden als vervanger op Rock Werchter. De Nieuwe Lichting-winnaars SONS zal in de plaats van The Struts de MainStage openen op zaterdagmiddag. Meer Belgen spotten dit festivalseizoen? Dan kan je terecht in Gent voor BOOMTOWN. Het festival vindt plaats op de Kouter, de Handelsbeurs en de Opera tijdens de Gentse Feesten en programmeert er onder andere Nordmann, Borokov Borokov, ’t Hof Van Commerce, Tin Fingers, Stikstof, Le 77, Blu Samu en The Black Heart Rebellion.

Deze Britse popster opent de finale van de Champions League

https://www.instagram.com/p/BigszX5F45K/?hl=en&taken-by=dualipa

Op 26 mei zitten vele voetbalfans voor hun tv-scherm gekluisterd om de finale van de Champions League te volgen. Maar ook muziekfanaten kunnen een graantje meepikken die avond want Dua Lipa zal vooraleer Ronaldo en co het veld betreden, de match tussen Real Madrid en Liverpool aftrappen met een concert. Zelf is nooit naar een voetbalmatch geweest, buiten die in de turnlessen. ‘Er zal heel veel girl power aanwezig zijn tijdens m’n performance. Het is een groot podium and ik denk dat het ontzettend leuk wordt,’ vertelde ze over de avond. ‘Ik wil iedereen verrassen en de grootste voetbalfans aan het dansen krijgen.’

Deze Britse band verplaatst optreden voor diezelfde Champions League maar krijgt dan ruzie met fans

Soms gaan muziek en voetbal niet samen. Britse band Echo & The Bunnymen zijn grote Liverpoolfans en ze willen dan ook voor geen goud de finale van de Champions League missen waar hun team het opneemt tegen Real Madrid. Dus kondigden ze via sociale media aan dat ze hun concert in Birmingham op 26 mei twee dagen later zullen spelen. ‘Na veel nadenken hebben we besloten dat we geen show kunnen spelen tijdens de Champions League finale.’ Fans waren er echter niet mee opgezet. ‘Flauw’, ‘Armzalig’, ‘Nu moet ik mijn hotel en vlucht annuleren’ was er te lezen in de comments. En dus besloot de band de beslissing de dag nadien al terug te draaien: ‘We hebben besloten de beslissing terug te draaien na de reacties van onze fans gisteren op sociale media.’ Hopelijk hadden nog niet al te veel fans hun tickets al verkocht.

Related posts
MuzieknieuwtjesNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mustii - "Before The Party's Over"

Musti kennen we in Vlaanderen allemaal, maar wie kent er hier Mustii goed? De Brusselaar is vooral gekend in Franstalig België als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - "Training Season"

Terwijl de naweeën van Future Nostalgia nog enige tijd nazinderden, bracht Dua Lipa afgelopen jaar slechts twee nummers uit. En toch mocht de Britse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Beyoncé - "TEXAS HOLD 'EM" & "16 CARRIAGES"

Er wordt tegenwoordig hevig gevochten om de titel van popkoningin. Beyoncé is in die categorie meer dan een outsider. Wie dacht dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.