Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Snow Patrol – “Empress”

Het lijkt er op dat Snow Patrol niet kan wachten om ons nieuwe muziek te geven. De band bracht al drie nummers uit hun aankomende plaat uit. Het hitgevoelige “Don’t Give In”, het epische “Life On Earth” en het heel breekbare “What If This Is All The Love You Ever Get?”. Nu komt de band met een vierde nummer uit WILDNESS. Die plaat verschijnt op 25 mei en lijkt ons heel divers te worden, want ook “Empress” is weer iets anders. Ze speelden het gisteren al bij  Later… With Jools Holland en nu kan je ook de audio horen.

Technisch gezien is “Empress” de tweede single uit het album, en we horen duidelijk waarom. Net zoals “Don’t Give In” klinkt het nummer heel aanstekelijk en heeft het een erg vreugdevolle vibe. Het doet ons wat denken aan Coldplay. Negatief zou je denken, maar niets is minder waar. Snow Patrol zorgt er voor dat ze de goeie periode van Coldplay terug naar de mensen brengen. Nergens gaat het over the top en de gitaren blijven altijd zacht, maar toch sterk klinken. Het refrein van “Empress” heeft iets meezingbaar in zich, waardoor het zomaar perfect zou passen op festivals om luidkeels mee te zingen. Dat kan je deze zomer al eens uitproberen, want de band staat op Rock Werchter.

9 mei 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief