AlbumsRecensies

Anne-Marie – Speak Your Mind (★★★½): Een liefdevol hitkanon

Voor popfans is ze al lang geen onbekende meer, maar op een debuutplaat moesten we lang wachten. Nadat ze in 2013 als zangeres bij Rudimental aan de slag ging, kwam ze in 2015 met haar eerste solowerk. Haar debuut-ep Karate was haar eerste echte visitekaartje en bracht haar o.a. naar Pukkelpop. In 2016 kwam dan de langverwachte doorbraak van de Britse popster. Het nummer “Rockabye” werd één van de populairste nummers van het jaar en opende nog meer deuren. In 2017 volgden enkele singlereleases waarvan vooral “Ciao Adios” een succes was en ging ze op tour met haar beste vriend Ed Sheeran. Haar debuutalbum Speak Your Mind is er nu na twee jaar uitstel eindelijk en het wachten was de moeite waard.

Terwijl Anne-Marie’s eerste ep Karate nog donkere electropop nummers bevatte, klinkt haar eerste volwaardige plaat veel vrolijker. Eén thema staat bij de zangeres afkomstig uit Essex centraal en dat is liefde (en natuurlijk alles wat hierbij komt kijken). Of het nu over verliefd worden, dumpen of onzekerheden gaat. Geen thema dat met liefde thema te maken heeft, wordt over het hoofd gezien. De meeste nummers zijn voorzien van een catchy beat, maar er zijn ook uitzonderingen te bespeuren. Zo zijn “Some People” en “Peak” de nodige rustmomenten op de plaat. Vooral “Peak” weet te overtuigen omdat Anne-Marie voor 100% haar verhaal weet over te brengen.

Anne-Marie is een hitkanon en daarom verbaast het niet dat haar album vol staat met hits. Zo staan haar eerder uitgebrachte nummers “Ciao Adios”, “Alarm”, “Then“, “Heavy“, “Friends” en “Rockabye” allemaal op haar debuutplaat. Het zijn stuk voor stuk sterke popnummers die ons al wisten te overtuigen in het verleden en ook mooie chartposities haalden, maar ook aan nieuwe, potentiële hits geen gebrek. Zo denken we dat “2002” veel kans maakt om haar volgende grote hit te worden, wat misschien ook met de aanwezigheid van overhypete popster Ed Sheeran in het nummer te maken heeft. Verder zijn het zomerse “Breathing Fire”, het chilly “Machine” en het coole “Bad Girlfriend” noemenswaardig.

Anne-Marie heeft met haar debuutplaat voorgoed bewezen dat ze een popster is die wel degelijk weet hoe je hit na hit kan maken. Het enige kwaaltje aan het album is dat het tamelijk voorspelbaar is, maar daar hebben tegenwoordig een groot deel van de commerciële popsterren mee te kampen (wat op zich niet erg is). We zagen begin april in de AB al dat Anne-Marie bakken talent heeft en dat is nu nog maar eens duidelijk geworden. Voor moest u nog twijfelen: voor een popfeest groot of klein, moet je bij Anne-Marie zijn.

Komende zomer staat Anne-Marie op 1 Juli op de Werchsterse festivalweide als voorprogramma van Ed Sheeran en keert ze op donderdag 5 Juli terug om op Rock Werchter te zingen.

1209 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anne-Marie, KSI & Digital Farm Animals - "Don't Play"

Anne-Marie werd een hele tijd gezien als de nieuwe grote popheadliner. Het zat dan ook serieus mee voor de Britse zangeres: van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anne-Marie - "Problems"

De Britse zonneschijn Anne-Marie is dankzij hits als “Rockabye”, “Ciao Adios” en “Alarm” een van de meest geliefde zangeressen in ons land….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rudimental feat. Anne Marie & Tion Wayne - "Come Over"

Het debuutalbum van Rudimental dateert al uit 2013. Voor hun eerste grote verzameling van muziek werkten de Britten samen met onder meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.