Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Talos – “Kansas”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Talos – “Kansas”

Talos is de Ierse Eion French, een man die opvallend genoeg naast het maken van muziek, nog tijd heeft om architect te zijn. Vorig jaar bracht hij zijn debuutplaat Wild Alee uit, waarop hij feilloos gitaren en subtiele synths combineert met zijn zachte stem. Die stem wordt nota bene vergeleken met RY X, als dat geen compliment is. Toch gaat Talos op muzikaal vlak veel elektronischer en experimenteler dan RY X, en dat lijkt te werken. Zo mocht hij het voorprogramma van Deense popster MØ verzorgen.

Op “Kansas” pakt Talos het een pak grootser aan dan voordien. Vergeet het subtiele slagwerk en de gevoelige synths, “Kansas” blaast je helemaal weg. Het nummer begint zoals de meeste nummers van Talos, zijn zachte stem gewikkeld in strakke synths, maar eenmaal je aan het eerste refrein aankomt, raast het nummer als een orkaan over je heen en voelt het wel alsof je meezweeft over een golf van synths en donderende drums. Je zit er middenin en geraakt er niet meer uit, de bombastische drums lijken wel gemaakt om op een festival te spelen – wat we trouwens maar al te graag eens zouden meemaken. Wat een epische single!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whitney - "Kansas"

Sinds Whitneys wondermooie Light Upon The Lake wachten fans op een tweede plaat van datzelfde kaliber, maar de band slaagde er vooralsnog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Talos - "The Light Upon Us"

Inspiratie vinden is bij Talos duidelijk geen probleem. Het project van Eoin French brengt nummers uit aan de lopende band, en dat…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 maart 2017

Een nieuwe week een nieuwe lijst met filmpjes. Deze week krijg je skaters, skeelers, skiërs, sneeuw, dansers en angstaanjagende beelden te zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.