Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oliver Coates – “Charlev”

Oliver Coates is een naam die nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Toch zijn er ontzettend veel mensen die de muzikant al gehoord hebben. Als cellist bij het Londen Contemporary Orchestra was hij namelijk te horen op A Moon Shaped Pool van Radiohead. Coates is echter ook met zijn eigen werk een flinke reputatie aan het opbouwen. Zo bracht hij in 2016 nog het geprezen (maar onder de radar gebleven) Upstepping uit. Dankzij zijn minimalistische aanpak, diepe grooves en uniek cellospel werd hij vol lof bestempeld als een hedendaagse Arthur Russell.

Op zijn nieuwe single horen we Oliver Coates’ cellospel even niet, maar toch blijft zijn aanpak ontzettend herkenbaar klinken. “Charlev” is een knap werk waar acht minuten lang vakkundig van de ene muzikale vondst naar de andere wordt geschakeld. Melancholische synths, pulserende ritmes en vreemde percussie wisselen elkaar op een organische manier af en doen het nummer vitaliteit ademen. Want net zoals ieders leven, is Oliver Coates’ minimalistisch geluid gevuld met onregelmatigheden die het boeiend en verrassend houden.

Oliver Coates speelt op 3 juni in de Ancienne Belgique als voorprogramma van Thom Yorke.

Facebook / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Forest Swords @ AB: dreigende electro met beeldende visuals

Het is zaterdag. De vierde en voorlaatste dag van Ancienne Belgique’s indoor voorjaarsfestival BRDCST is aangebroken. De AB koos voor dit festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.