Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Michl – “I’d Do It All Again”

Michl zou een engel kunnen zijn. Dat hij dan ook uit de ‘City Of Angels’ Los Angeles komt, verbaast ons niet. De jonge knaap is sinds 2016 bezig met het spannende project en heeft op Spotify al een waanzinnige 100 miljoen streams op zijn naam staan. Hij zingt niet alleen de nummers, maar producet en schrijft zijn nummers ook helemaal zelf. De gerenommeerde radio DJ Zane Low is al helemaal fan en ook Mura Masa en Marian Hill hebben Michl op hun playlist staan. Mura Masa is zelfs zo’n grote fan dat hij geregeld de nummers mee producet, onder meer zijn vorige single “Better With You”. Michl is met andere woorden een naam die je zeker moet onthouden als je van dromerige electro pop houdt.

Op het eerste gehoor lijkt de nieuwe single “I’d Do It All Again” zeer hard op het nieuwe werk van het Amerikaanse trio Son Lux. Toch horen we duidelijke verschillen die hem onderscheiden van gelijkaardige bands. Het nummer leeft van een melodie, die je meeneemt op een reis naar het onbekende. Ook de lichte autotune op de stem van Michl heeft hiertoe een grote bijdrage en heeft net dat tikkeltje meer wat ervoor zorgt dat je in je gedachten begint te zweven. Het nummer brengt je tot rust zonder je te vervelen en hierin ligt de kracht van het nummer! Alweer een sterke single van een jonge, getalenteerde muzikant.

25 april 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief