Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Lykke Li – “hard rain” & “deep end”

Lykke Li scoorde in 2011 een gigantisch grote hit met “I Follow Rivers”. Het leverde haar hoge plekken op festivalaffiches op en zorgde ervoor dat ze uitgegroeide tot een vaste waarde binnen de kwalitatieve elektronische popwereld. Lykke Li kent sinds 2011 een gigantisch groot succes en zowel muziekliefhebbers als critici zijn fan. In 2016 vormde ze de formatie LIV met o.a. Miike Snow, maar ook haar solowerk bleef niet achterwege. Het Zweedse mastermind Lykke Li komt begin juni met haar eerste nieuwe soloplaat sinds het meesterlijke I Never Learn uit 2014. De plaat zal so sad so sexy heten en de eerste twee singles zijn er al.

Zowel “hard rain” als “deep end” zijn echte electropop parels. “hard rain” begint aanvankelijk zonder al te veel instrumenten, maar na een minuut trekt Lykke Li alle registers open om er een echte electrotopper van te maken. De climax van het nummer komt ongeveer in het midden van waarna het weer naar een rustpunt terugkeert zonder te vervelen. “deep end” heeft daarentegen heel wat trap en hiphop invloeden wat misschien aan de samenwerking met de Portlandse rapper Animé ligt. Beide nummers zijn echte topnummers en klinken iets meer poppy dan we van haar gewoon zijn. Desalniettemin een geslaagde terugkeer!

19 april 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief