Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lykke Li – “hard rain” & “deep end”

Lykke Li scoorde in 2011 een gigantisch grote hit met “I Follow Rivers”. Het leverde haar hoge plekken op festivalaffiches op en zorgde ervoor dat ze uitgegroeide tot een vaste waarde binnen de kwalitatieve elektronische popwereld. Lykke Li kent sinds 2011 een gigantisch groot succes en zowel muziekliefhebbers als critici zijn fan. In 2016 vormde ze de formatie LIV met o.a. Miike Snow, maar ook haar solowerk bleef niet achterwege. Het Zweedse mastermind Lykke Li komt begin juni met haar eerste nieuwe soloplaat sinds het meesterlijke I Never Learn uit 2014. De plaat zal so sad so sexy heten en de eerste twee singles zijn er al.

Zowel “hard rain” als “deep end” zijn echte electropop parels. “hard rain” begint aanvankelijk zonder al te veel instrumenten, maar na een minuut trekt Lykke Li alle registers open om er een echte electrotopper van te maken. De climax van het nummer komt ongeveer in het midden van waarna het weer naar een rustpunt terugkeert zonder te vervelen. “deep end” heeft daarentegen heel wat trap en hiphop invloeden wat misschien aan de samenwerking met de Portlandse rapper Animé ligt. Beide nummers zijn echte topnummers en klinken iets meer poppy dan we van haar gewoon zijn. Desalniettemin een geslaagde terugkeer!

1248 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fousheé - "single af"

2020 was niet voor iedereen een slecht jaar, want het was bijvoorbeeld het grote doorbraakjaar van Fousheé. De Amerikaans-Jamaicaanse zangeres werd ongevraagd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lykke Li - "BRON"

“I Follow Rivers” zette haar op de kaart en daar is ze nog steeds vooral bekend voor, maar Lykke Li heeft naast…
AlbumsRecensies

Mark Ronson - Late Night Feelings (★★★★): Donkere funk van de bovenste plank

Donkere zomerfunk, dat is de beste manier waarop we de nieuwste langspeler van dj en producer Mark Ronson kunnen omschrijven. Op Late…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.