Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Father John Misty – “Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All” en “Just Dumb Enough to Try”

Na zijn wervelend sociopolitiek getinte album Pure Comedy in 2017 bleef Father John Misty niet bij de pakken zitten. Al sinds medio vorig jaar deden de geruchten dat een nieuw album al in kannen en kruiken was en sinds de release van een eerste single “Mr. Tillman” bleek dat daar geen woord van gelogen was. God’s Favorite Customer gaat de nieuwe plaat heten en die mogen we al verwachten op 1 juli. Met songtitels als “Please Don’t Die”, “We’re Only People (And There’s Not Much Anyone Can Do About That)” en de al bekende single “Mr. Tillman” belooft het opnieuw een album bol van eloquente zelfspot en cynische humor te worden.

God’s Favorite Customer zal de eerste plaat van FJM zijn die niet door Jonathan Wilson geproducet is. Deze keer zit een andere Jonathan (Rado bekend van The Lemon Twigs, Foxygen) achter de knoppen en klinkt het resultaat vooralsnog niet echt ingrijpend anders. “Just Dumb Enough To Try” had zo op I Love You, Honeybear kunnen staan met zijn slepende strofes en orkestrale productie. “Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All” is dan weer een cynisch liefdesnummer, dat op het eerste zicht heel romantisch en fleurig klinkt, maar de lyrics laten dan weer een totaal andere kant zien. Ook op zijn nieuwe album lijkt Father John Misty weer helemaal zichzelf te zijn, en dat is alleen maar een goeie zaak.

Tracklist God’s Favorite Customer:

1. Hangout at the Gallows
2. Mr. Tillman
3. Just Dumb Enough to Try
4. Date Night
5. Please Don’t Die
6. The Palace
7. Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All
8. God’s Favorite Customer
9. The Songwriter
10. We’re Only People (And There’s Not Much Anyone Can Do About That)

God’s Favorite Customer verschijnt op 1 juni 2018

18 april 2018

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief