Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tokyo Police Club – “New Blues”

Tokyo Police Club, de Canadese band bestaande uit Dave Monks, Josh Hook, Graham Wright en Greg Alsop timmert al enkele jaren aan hun weg naar de top. Hun laatste langspeler dateert uit 2014, vorig jaar bracht de indie rockband een ep genoemd naar The Smashing Pumpkins uit. Vandaag kwam daar de eerste single uit hun aankomende vijfde album bij. Deze zou binnenkort moeten uitkomen.

“New Blues” is een nummer dat je tijd moet geven. Na een luisterbeurt voelt het wat gewoontjes aan, maar na een tijd heeft het toch een fijner gevoel. De opnames van deze single dateren van de voorbije winter en vonden plaats in een studio in Los Angeles. Het merendeel van hun nieuw materiaal werd echter geschreven op het platteland van Ontario. Dit heeft volgens de groep een directe invloed op hun nieuwe single. ‘Een simpeler ritme en een trager tempo geeft een bevrijdend resultaat.’, verklaart Dave Monk in een persbericht. Waar Tokyo Police Club vroeger aan een hoger tempo speelde, pakken ze het nu dus wat rustiger aan. De band geeft aan dat deze verandering van koers bevrijdend aanvoelt. Is de titel van het nummer dan een directe verwijzing naar een nieuwe Tokyo Police Club?

Tokyo Police Club toert momenteel in de Verenigde Staten als support act voor de band Matt & Kim. Een Belgisch bezoek is er nog niet gepland.

125 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Filmpje van de week

Filmpje van de week 20 - 26 juni 2016

Een Brexit is het niet geworden in de lijst van filmpjes van de week. Alweer een mooie mix tussen nationaliteiten die mooi…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tokyo Police Club

Tien jaar geleden kwam de debuut-EP van Tokyo Police Club uit. Om dat te vieren brengt de band dit jaar enkele nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.