Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane – “Loaded”

Miles Kane is voor velen onder ons al lang geen onbekende meer. Het enfant terrible van de Britpop bracht in 2011 Colour of the Trap uit en werd er in Groot-Brittanië met een gouden plaat beloond. Ook zorgde hij een kleine twee jaar geleden nog voor heel wat furore met Alex Turner als The Last Shadow Puppets en speelden ze zowel Rock Werchter als Pukkelpop helemaal plat. Dit jaar, maar liefst vijf jaar na zijn vorige soloplaat, brengt Miles Kane zijn eerste nieuwe nummer “Loaded” uit dat op zijn derde plaat Coup De Grace zal staan staan!

“Loaded” klinkt op het eerste gehoor niet slecht en dat komt vooral omdat het nummer heel sterk aan The Last Shadow Puppets doet denken. Maar helemaal wild worden we toch niet van “Loaded”. Er zijn hier en daar wel wat leuke elementen op het nummer te horen zoals het gitaarrifje en het refrein is ook wel nog in orde, maar de strofes kunnen ons niet echt boeien. Miles Kane kan beter dan dit en dat heeft hij ons al meermaals bewezen. Nog even wachten dus op die nieuwe plaat tot we te weten komen of het bij dit bescheiden begin blijft of dat er toch wat meer pep in de plaat zit!

Facebook

1594 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
InstagramLiveRecensies

Miles Kane @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Hernieuwde energie

Vier albums is de discografie van Miles Kane ondertussen rijk en toch lijkt zijn ster stilaan wat minder fel te schijnen. We…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - Change the Show (★★½): Nog niet helemaal in de goede richting

In de alternatieve muziekwereld is Miles Kane al enkele jaren een gevestigde waarde. Zo was hij als jonge twintiger in het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.