Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Snow Patrol – “Life on Earth”

Snow Patrol is helemaal terug van weggeweest. Enkele weken geleden kregen we met “Don’t Give In” de eerste single van hun aankomende plaat. Dit was meteen ook het eerste werk van de band in zeven jaar. Ze winden er duidelijk geen doekjes om en brengen vandaag opnieuw een nieuw liedje uit. “Life on Earth” bewijst dat de groep helemaal is teruggekeerd naar de roots en de lijn van Fallen Empires gelukkig helemaal niet doortrekt. Dit is hoe Snow Patrol moet klinken en we zijn blij dat Gary Lightbody en de zijnen dat ook beseften. Op 25 mei verschijnt Wildness, het nieuwe album van Snow Patrol.

“Life On Earth” is een fijn zacht folk pop nummertje dat vijf minuten lang een zalvende sfeer in zich heeft. De videoclip voor dit nummer werd opgenomen in het European Space Agency in Amsterdam. De song draagt dan ook een heel buitenaardse sfeer in zich. Het begint met een gitaarlijntje dat ons laat wegdromen waarna het nummer langzaam maar zeker openbloeit. Het speelt in op de gevoelens en is zeer breekbaar, waardoor het een typisch Snow Patrol nummer is. Simpel, maar doordacht en hierdoor eigenlijk best wel complex. Wondermooi liedje dat nog maar eens bewijst waarom het leven op aarde zo schoon is.

Deze zomer staat de band op Rock Werchter.


12 april 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief