Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES – “Miracle”

Het is nog meer dan een maand wachten op het nieuwe album van CHVRCHES, maar we kregen al heel wat voorsmaakjes.“Get Out” als eerste, “My Enemy” met Matt Berninger iets later en het geniale “Never Say Die” nog geen twee weken geleden. Vandaag komt de band met “Miracle”, een mirakel zou je denken, maar het is wel de minste single van de vier. Of de invloed van producer Steve Mac, die eerder al met Shakira en Demi Lovato samenwerkte, daar voor iets tussen zit, laten we in het midden. Op 25 mei verschijnt Love Is Dead en op 8 juni spelen ze op Best Kept Secret Festival, een maand later op 6 juli spelen ze op Rock Werchter.

“Miracle” werd aangekondigd als één van hun grootste singles tot dusver, en we kunnen daar wel inkomen. Helaas gaat hierdoor de uniciteit van hun muziek verloren. De single heeft wel nog steeds de breekbare stem van frontvrouw Lauren Mayberry, maar de productie hier is net iets te plat. De drop is niet overtuigend en totaal overbodig, het lijkt soms een beetje alsof ze een EDM song wilden maken, maar dan iets minder fel. Ook een kleine Imagine Dragons invloed is aanwezig, niet zo plezant dus als je weet dat de vorige singles net uitblonken in de simpliciteit. Jammer, maar het kalf is nog niet verdronken.

 /  / 

11 april 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief