AlbumsRecensies

Mikky Ekko – Advance Copy EP (★★★★): De wedergeboorte van een fenomeen

Lange tijd werd de Amerikaanse zanger Mikky Ekko bestempeld als de toekomst van de popmuziek en leek hij op de goede weg een superster te worden. Nadat hij op de wereldhit “Stay” van Rihanna te horen was, kreeg zijn carrière niet de verdiende boost. Zijn eerste album Time werd dan ook niet zo enthousiast ontvangen door het publiek en critici als gehoopt en dus gooide Mikky het nu over een andere boeg. Voor zijn tweede plaat Time eraan komt, stuurde hij vrijdag alvast de sublieme Advance Copy EP de wereld in!

“What”s It Like Now” mag de EP openen en doet dit uitstekend. De opener is een verfrissend popnummer met een heel sterk refrein dat binnen de kortste keren meegekeeld kan worden. Terwijl zijn eerder materiaal iets terughoudender klinkt, laat hij een nieuw gezicht (en look) van zich zien welk heel goed bij hem past.

Ook op “Light the Way” kan er weer, al dan niet iets trager, gedanst worden. Het nummer gaat over een liefde die niet meer wederzijds is en hoe de man er alles aan doet om zijn ex-vriendin terug te krijgen zonder echt een positief einde. De hook van “Light the Way” is tof gevonden en ook de toegankelijke melodie geeft het nummer een hoge dosis dynamiek. Met “Moment” neemt Mikky vervolgens bewust wat vaart uit de EP en klinkt hij daardoor als een geslaagde mix van James Bay en The Neighbourhood.

Bij popartiesten is het vaak het geval dat de nummers hard op elkaar lijken en weinig vernieuwing brengen. Dat is echter niet het geval op de vijfde EP van de 33-jarige zanger uit Louisiana, die een bonte mengeling brengt van dansbare en euforische singles en nummers die iets rustiger en gevoelvoller zijn. Het mag ook gezegd worden, Mikky heeft een klok van een stem en is gewoon een uitmuntende songschrijver.

De laatste twee nummers van de EP, “Not the One” en het verslavende “Blood On the Surface”, werden beiden al een tijdje op voorhand uitgebracht en dat met goed recht. Het zijn niet alleen steengoede nummers, ze zitten ook heel slim in elkaar zodat ze op de één of andere manier weten te beklijven en vooral te overtuigen. Terwijl veel artiesten de elektrische gitaar meer en meer bannen uit de popmuziek, houdt Mikky aan het instrument vast met catchy indiepop nummers als gevolg!

Terwijl zijn eerder materiaal eerder een traan op je gezicht toverde, zorgt zijn nieuwe Advance Copy EP meer voor euforisch vreugdesdansjes. Het zou ons ook dan ook niet verbazen moest deze vijf nummers sterke EP de carrière van Ekko een nieuw leven inblazen.

Mikky Ekko speelt op 22 mei samen met BØRNS in de Orangerie (Botanique) te Brussel in het kader van Les Nuits Botanique!

Facebook

2034 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mikky Ekko - "Not The One"

Mikky Ekko is terug met een nieuwe single! De Amerikaan kende in 2013 zijn grote doorbraak dankzij de megahit “Stay” die hij…
MuzieknieuwtjesOude Bekenden

Nieuw album Giorgio Moroder - Déjà-Vu

De Italiaan Giorgio Moroder heeft z’n dosis succes wel gehad in de jaren zeventig als synth discolegende. In 1985 bracht hij z’n laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.