MuzieknieuwtjesOude Bekenden

Nieuw album Giorgio Moroder – Déjà-Vu

Giorgio-Moroder-Déjà-Vu-iTunes

De Italiaan Giorgio Moroder heeft z’n dosis succes wel gehad in de jaren zeventig als synth discolegende. In 1985 bracht hij z’n laatste plaat uit, om vervolgens te genieten van z’n welverdiend pensioen. Althans, dat dacht iedereen. Twee jaar geleden bracht house- en electroduo Daft Punk, twee grote fans van Moroder, daar verandering in. Het resultaat van de samenwerking was een autobiografisch eerbetoon van 9 minuten dat deel uitmaakte van hun nieuwe album. ‘Random Access Memories’ werd een hit en blies de carrière van Moroder nieuw leven in. Hij werd overvallen door aanbiedingen, maar besliste uiteindelijk om zelf een nieuw album te maken. Een opmerkelijke prestatie, aangezien de man net z’n 75ste verjaardag heeft gevierd. Gelukkig heeft hij zich voor deze uitdaging met schoon volk omringd. Moroder deed beroep op enkele van de grootste popsterren van het moment, waaronder Sia, Charli XCX, Kylie Minoque en Britney Spears. Ook Mikky Ekko, Foxes en Kelis zijn terug te vinden op het album. Een verdienstelijke poging om z’n succes van 40 jaar geleden in een modern jasje te steken dus. Zoals een van de tracks het al zegt, ’74 Is the New 24′.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foxes - "Sister Ray"

Enkele jaren terug gold Foxes als dé nieuwe popsensatie uit Groot-Brittannië, maar nadat ze enkele hits scoorde en haar debuutalbum Glorious het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.