Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ryley Walker – “Opposite Middle”

In februari kondigde zanger en gitarist Ryley Walker zijn nieuw album Deafman Glance aan. Niet lang daarna volgde de eerste single “Telluride Speed” en nu is ook “Opposite Middle” van de partij.  Met dit nummer doet hij eer aan zijn Amerikaanse roots, maar experimenteert hij toch ook weer met psychedelische jazz.

Walker liet weten dat hij van dit album minder een jamsessie wou maken en hij wat meer structuur in zijn liedjes wou krijgen. Dit is met “Opposite Middle” deels gelukt. Hoewel het nummer conventioneler klinkt dan “Telluride Speed” kent het toch een bepaalde vrijheid waarmee het dan weer loskomt van een traditioneel lied. De stem van Walker klinkt warm en ingetogen, een nieuwe manier van aanpakken voor hem. Toch is het de gitaar die de show steelt en dit nummer helemaal geweldig maakt. Als het aan ons ligt, mag Walker gerust experimentele muziek blijven maken!

Deze zomer komt Ryley Walker met zijn band naar het Cactus festival en op 13 november is hij terug in ons land voor een optreden in de Botanique. Deafman Glance kunnen we verwachten op 18 mei.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cochemea - Vol. II: Baca Sewa (★★★★): Onmogelijk om stil te blijven zitten

Nadat Cochemea Gastelum (“Cheme” voor de vrienden) in 2010 debuteerde met The Electric Sound of Johnny Arrow was het maar liefst negen…
AlbumsRecensies

Abel Ghekiere - Voor het verdwijnt, en daarna (★★★★½): (Z)onder vaderlijke vleugels vliegt hij weg

Al in januari schreven we hoe we verwachtingsvol uitkeken naar de debuutplaat van Abel Ghekiere. Met zijn eerste single pakte de jonge…
LiveRecensies

Altın Gün @ Botaniek Live: Een wereldband met beide voeten op de grond

Neem een fijne locatie en voeg daar livemuziek, het EK voetbal en een vlotjes draaiende bar aan toe en je kent de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.