LiveRecensies

Scorpions @ Vorst Nationaal: Tijdloze rockers in een Crazy World

LiveRecensies

Scorpions @ Vorst Nationaal: Tijdloze rockers in een Crazy World

Een twee uur durende show geven op 70 jarige leeftijd? Geen probleem voor de rockers van ‘Scorpions’. De vijf heren van de Duitse band zijn allemaal 50 plussers, maar gaven twee uur lang het beste van zichzelf in een gezellig drukke Vorst Nationaal in Brussel. Na 18 studioalbums en drie afscheidstournees (jawel drie), reizen de heren nog één keer de wereld rond met hun toepasselijke ‘Crazy World’ Tournee.

We werden verwend met een verrassend energieke show waar vooral gitarist Rudolf Schenker (ook 70 jaar) de hoofdrol speelde. Na een al even energieke Mikkey Dee met twee drumsolo’s werden we getrakteerd op hun grootste hits “Wind of Change” en “Send Me an Angel”. Al moeten we toegeven dat de jaren hun tol beginnen te eisen. Zanger Klause Meine verdween regelmatig van het podium voor een kleine pauze. Al kunnen we hem dat op die leeftijd natuurlijk niet kwalijk nemen. Want met die loepzuivere stem en zijn sympatieke glimlach brengt hij een stevig tegengewicht.

Het charisma druipt het podium af van zodra de bandleden het podium betreden. Na de eerste seconde bespelen ze het publiek met hun energie en (over)vriendelijke Duitse gastvrijheid. Na een energieke start en het uitgooien van een 20-tal drumstokken en plectrums, troepen de heren gitaristen samen en brengen ze een medley van hun hits uit de jaren ‘70. Toegegeven, we zijn nog niet echt warm, maar aangenaam is het wel. Er volgt nog een medley en deze keer krijgen we een uniek lichtspektakel (de lichten vormen een soort cocon om de bandleden heen). Het geeft het deze akoestische medley wel net dát tikkeltje meer. Tijdens het hoogtepunt “Send Me an Angel”, sluit het publiek de zanger alweer in de armen.

Dat Klause niet meer van de jongste is, blijkt uit de zweetdruppeltjes die al vanaf de eerste song van onder zijn typerende petje vandaan komen. Na enkele woordjes in het Frans en Nederlands wil de charmante zanger het publiek overstag laten gaan met hun grootste hit “Wind of Change”. Het eerste fluitdeuntje van Klause zorgt ervoor dat het gezang van het publiek de muziek overstemt en er volgt een mooie a capella versie van “Wind of Change”. Dit nummer werd afgesloten met overweldigen applaus en daverende tribunes door het voetengetrap. De sfeer zou nadien niet meer wegebben.

Omdat Klause nood heeft aan een nieuwe pauze laat hij voormalig ‘Motörhead’ drummer Mikkey Dee het volgende nummer “Overkill” op gang brengen, niet toevallig een cover van zijn vroegere band. De andere bandleden verlaten het podium voor een stevige drumsolo die de drummer letterlijk (!!) doet zweven! Het applaus barst los en na twee nummers lang het beste van zichzelf te geven, wilde drummer zijn solo afsluiten met een potsierlijke worp van zijn drumstick. De mislukte worp wakkerde het luide applaus alleen maar meer aan.

 

De bisnummers waren de kers op de taart vanavond, met “Still Loving You” veroveren ze alle harten van jong tot oud, want hoewel het publiek overwegend tussen de 40 en 60 jaar oud is, zijn er verrassend veel jonge tieners en twintigers (al dan niet met hun ouders) aanwezig op dit tijdloze concert! Afsluiten deed de band op hun eigen vriendelijke en rustige manier. Ze maakten tijd om het publiek meermaals te begroeten en deelden zoals doorheen de hele set plectrums en drumsticks uit. Dit zijn de momenten waarvoor de mensen tot tien minuten na het concert rond het podium blijven hangen in de hoop op oogcontact met een van de bandleden. Scorpions zorgden twee uur lang voor een aangename en energieke show ondanks hun leeftijd. Zowel jong en oud kon genieten van een show die goed in elkaar stak.

Dit concert werd georganiseerd ism. Greenhouse talent. Alle foto’s vind je hier.

Setlist

Going Out With a Bang
Make It Real
Is There Anybody There?
The Zoo
Coast to Coast
Top of the Bill/Steamrock Fever/Speedy’s Coming/Catch Your Train (70’s Medley)
We Built This House
Delicate Dance
Follow Your Haert/Eye of the Storm/Send Me en Angel (acoustic medley)
Wind of Change
Tease Me Please Me
Overkill (Motörhead cover)
Drum Solo
Blackout
Big City Night

Bis

Still Loving You
Rock You Like a Hurricane

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Blaze @ Vorst Nationaal: Grootstedelijke jungle

Bij The Blaze draait het niet enkel en alleen om het auditieve, maar het visuele aspect speelt een zo goed als even…
InstagramLiveRecensies

MIKA @ Vorst Nationaal: Ca-ching!

Een vrome katholiek vierde op Pasen de herrijzenis van Jezus en liet de gedachte aan een naderende apocalyps achter zich. Maar MIKA…
InstagramLiveRecensies

Underworld @ Vorst Nationaal: Zoekende, niet radeloos

Terwijl de dinosauriërs in de rockwereld nog niet zijn uitgestorven, zouden we bijna vergeten dat soortgelijke titanen ook rondlopen in de dancewereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.