Muzieknieuwtjes

Karen Damen schrijft WK-lied voor de Rode Duivels

Muzieknieuwtjes

Karen Damen schrijft WK-lied voor de Rode Duivels

Na de klinkende 4-0 overwinning van onze Rode Duivels op Saoedi-Arabië zaten de bazen van de Belgische Voetbalbond met de handen in het haar. Zo’n overwinning moest gevierd worden met een lied, maar door de stopzetting van de samenwerking met Damso vond de speaker in het Koning Boudewijnstadion geen gepast nummer en bleef het na het laatste fluitsignaal ijzig stil. Om gelijkaardige taferelen op het WK te voorkomen, besloten bondsvoorzitter Linard en zijn medewerkers om in allerijl toch een nummer te maken voor het Wereldkampioenschap in Rusland deze zomer. Na een lange en verhitte brainstormsessie en heel wat telefoontjes maakte woordvoerder Pierre Cornez vandaag bekend dat niemand minder dan Karen Damen een WK-hymne zal pennen voor onze Rode Duivels!

De voetbalbond is bij die beslissing echter niet over één nacht ijs gegaan.”We hebben alles gewikt en gewogen, geplooid en gebogen,” vertelde woordvoerder Cornez. “Ons hart zei ‘ja’ maar ons verstand zei ‘nee’ en dus kozen we voor Karen Damen.” Over mogelijke andere kandidaten voor de WK-hymne wil hij niets kwijt: “Dat zijn natuurlijk deuren die je niet opent als je die ene kiest. Maar verder gaan, is blijven staan en onze trein rijdt helemaal door naar Rusland.”

“De keuze voor Damen is niet enkel een overwinning voor vrouwen, maar ook voor muziekliefhebbers in het algemeen,” klinkt het al bij de Vrouwenraad. Zij kaartten begin maart de vrouwonvriendelijke teksten van Damso aan, waardoor de samenwerking met de Brusselse rapper stopgezet werd. Ook politici als Zuhal Demir (N-VA) en Alexander De Croo (Open Vld), die Damso niet spaarden in hun kritiek, hebben niets dan lovende reacties op de beslissing van de voetbalbond. “Karen Damen is echt een inspiratiebron voor zoveel mensen,” vertelt Demir openhartig. “Ik ben blij dat de voetbalbond inzag dat ze op een ander spoor zaten,” knipoogt De Croo.

Op een officiële reactie van Karen Damen zelf is het nog wachten. Naar verluidt zoekt ze nog iemand om die reactie voor haar te schrijven. Bronnen dicht bij Damen lieten ons wel al weten dat ze meteen druk begon te werken aan het nummer. Zo zouden Gert Verhulst, Ray Cokes, Suzanne Vega en Agnes Obel al gepolst zijn om het nummer voor haar te schrijven.

Wat we wel al zeker weten is dat Anthony plaats zal nemen achter de drums en dat de Nederlandse rapper Boef enkele strofes voor zijn rekening zal nemen. “We willen de fans van Damso toch niet in de steek laten,” liet woordvoerder Pierre Cornez nog weten. “Met Boef hebben we zo toch een rapper die al eens controversiële en vrouwonvriendelijke uitspraken durft te doen.” Tot slot liet televisiezender VIER ook al weten dat er druk gewerkt wordt aan een vervolg op “Karen maakt een plaat”. De opvolger “Karen maakt een WK-lied” zou begin deze zomer op de buis komen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oscar and the Wolf - "Warrior"

Ondanks dat Oscar and the Wolf de afgelopen paar jaar wel redelijk wat materiaal uitbracht, vielen de fans toch niet helemaal met…
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Vorst Nationaal: Kriebels in de buik

Een jonge zangeres uit het Brusselse Linkebeek ontdekte al op jonge leeftijd dat muziek haar grote passie is, ging naar een jazzschool…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Angèle - Nonante-Cinq (★★★½): Radiovriendelijk rollercoasterritje

Het is vandaag feest ten huize Van Laeken, want niet alleen blaast dochter Angèle op dit eigenste moment 26 kaarsjes uit, om…

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.