FeaturesUitgelicht

Ontdek alles over Independent Label Market in Brussel

Als muziekliefhebber klinkt de komst van Independent Label Market – wel… – als muziek in de oren. De markt is al neergestreken in grote steden als Los Angeles, Londen en Barcelona, maar ook Brussel kon niet ontbreken. Daarom staat op 7 en 8 april het WIELS centrum in het teken van de talrijke onafhankelijke platenlabels die de muziekwereld rijk is. Op de gratis beurs kan je kennismaken met meer dan veertig labels die allemaal staan te popelen om je te ontmoeten en hun artiesten en platen aan je voor te stellen. Het is echter niet het enige waar je je aan kan verwachten op de Independent Label Market, want het is veel meer dan enkel een platenbeurs. Wij nemen een kijkje in het rijkgevulde programma.

Dompel je onder in de meest uiteenlopende labels

Met de aanwezigheid van meer dan veertig labels is er voor ieder wat wils. Belgisch, Nederlands of internationaal? Splinternieuwe labels of met een rijke geschiedenis? Labels die breed gaan of microlabels die zich op een niche focussen? Nieuw materiaal of heruitgaven van verborgen klassiekers? Uitgaves op vinyl, cassette of toch cd? Voor elk mogelijk criterium zal je een stand terugvinden op de Independent Label Market. Daarnaast is het spectrum aan genres dat je op de vloer zal vinden enorm. Je kan er van duistere obscure muziek en folk naar italo-disco en synth-pop gaan.

Je vraagt je nu misschien af hoe je al die geweldige muziek op ILM kan ontdekken? Daar heeft de organisatie aan gedacht. Je kan in hoge kwaliteit de muziek beluisteren in de geïnstalleerde luisterstations. Dit terwijl je aan de bar van een drankje en lekker hapje kan genieten. Zo wordt het leren kennen van muziek weer een sociale groepsactiviteit en niet iets dat enkel individueel via het internet gebeurt!

Conferenties, optredens en DJs

Je bezoek aan Independent Label Market is nog meer de moeite dankzij andere activiteiten. Zo zijn er verschillende conferenties te volgen. De eerste is van shesaid.so, een internationaal netwerk van vrouwen die actief zijn in de muziekindustrie. Zij zullen ongetwijfeld een interessante conferentie geven over hun positie in de muziekwereld die te veel wordt gedomineerd door mannen. Wie zelf droomt van een eigen label op te richten, mag zeker de uiteenzetting van Benjamin Schoos van de Franstalige Federatie voor Onafhankelijke Labels niet missen.

Natuurlijk zal ILM niet plaatsvinden met enkel het geroezemoes van mensen op de achtergrond. Er zullen optredens zijn van artiesten uit verschillende genres. Denk aan o.a. de Franse pop van Mademoiselle Nineteen, de Arabische indie folk van Jawhar, folk van The World of Dust en Nadah El Shazly die traditionele Egyptische muziek fuseert met elektronische muziek en jazz.

Daarnaast laten een aantal DJs ons op de vloer proeven van de muziek uit hun scene. Voor wie ’s avonds meer wil, is het interessant om te weten dat het feest gewoon doorgaat op volgende locaties:

– Quinton Scott (Strut) & Cheb Gero (Akuphone) in Café Maison du Peuple.
– OMEGA III (Klasse Recordings) & DJ RAFF (Pirotecnia) in Bar Du Marché.
– Pete Buckenham (On The Corner Records) & Jalo Nuñez (Plastilina Records) in Bar du Matin.
– Ook Le Brass zet de avond in het teken van ILM met concerten en DJs.

Win een goodiebag!

Helemaal overtuigd om op 7 en 8 april naar de gratis ILM te gaan? Dan hebben we misschien nog een extraatje voor je. Wij mogen namelijk drie goodiebags weggeven! Het enige wat je daarvoor moet doen is een mailtje sturen naar wedstrijd@dansendeberen.be met onderwerp “Wedstrijd ILM”, je naam en het antwoord op volgende vraag: Waar vond de eerste editie van Independent Label Market in 2011 plaats? Het juiste antwoord vind je misschien wel op de site… Wij kiezen dan drie winnaars die elk een goodiebag zullen kunnen komen afhalen op het evenement. (Deze wordt niet opgestuurd!) Veel succes en tot dan!

Website / Facebookevenement

Bekijk de volledige affiche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.